15 aug 2022 klocka 10.00 - 17.00

Upptäck livet under ytan - Hällevik

En aktivitet för barn och unga med vägledning från naturum.

Program

10:00 Snorkling – guidad aktivitet

Det här snorklingspasset är lämpligt för barn och vuxna med ingen eller liten snorklingsvana. Simkunnighet är inget krav eftersom vi snorklar på grunt vatten. Alla deltagare får låna våtdräkt, snorkel och cyklop. Under lugna former tränar vi snorklingsteknik. Sedan snorklar vi runt och ser vad som gömmer sig under ytan.

Vem kan delta: Alla födda 2015 och tidigare. Barn födda 2013 - 2015 ska ha med deltagande vuxen som också bokar en plats.

Antal per grupp: 10 deltagare

Utrustning: Snorklingsutrustning ingår, ta med handduk och badkläder.

12:00-13:00 samt 16:00-17:00 Håvning – guidad aktivitet

Håvningspassen (välj ett) är en perfekt aktivitet för både barn och vuxna. Alla deltagare utrustas med håv och vi vadar tillsammans ut i vattnet och letar efter djuren som bor i havet. Naturvägledare från naturum Öresund berättar vad som är bra att tänka på och var man hittar de flesta djuren. Tillbaka på land undersöker vi vad vi har hittat och naturvägledarna berättar spännande fakta om fångsten.

Vem kan delta: Alla, men barn födda 2015 och senare ska ha med deltagande vuxen som också deltar och bokar en plats.

Antal per grupp: 15 deltagare

Utrustning: Håv ingår, ta med badkläder eller kortbyxor.

14:00-15:30 Snorkling på djupare vatten – med guide

Det här snorklingspasset är för dig som är simkunnig och har snorklat en del tidigare. Alla deltagare får låna våtdräkt, snorkel och cyklop innan vi ger oss ut för att utforska livet under ytan.

Vem kan delta: Alla snorklingsvana födda 2012 och tidigare.

Antal per grupp: 10 deltagare.

Utrustning: Snorklingsutrustning ingår, ta med handduk och badkläder.

Anmälan

Aktiviteterna är kostnadsfria. Först till kvarn – bara dyk upp eller försäkra dig om plats genom anmälan till info@blekingearkipelag.se senast dagen före aktiviteten äger rum.

Håvnings- och snorklingsdagarna görs i samverkan mellan Marint kunskapscenter i Malmö, Naturum Öresund, Naturum Blekinge, campingplatserna och Blekinge Arkipelag.

Var:
Hälleviks camping
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
14 aug 2022

Kontakt