Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Möt den värmländska naturen i sommar

Ska du ut på tur? På vår webbplats hittar du information om över 200 spännande besöksmål och en utflyktsguide med massor av natur- och kulturupplevelser i hela Värmland.

KALENDER

 • 10 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Kurs i lieslåtter i Glaskogen Vill du lära dig slå med lie, eller finslipa din lieslåtterteknik?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 jun 2023 Klocka som ikon 14.00 - 16.00
  Majs i Värmland - odling och utfodring. Del 2. Är du nyfiken på odling av majs? Då är du välkommen på den andra och sista fältvandringen på temat Majs i Värmland - odling och utfodring. Fältvandringen anordnas av Hushållningssällskapet på uppdrag ...

  Anmäl dig här – senast 12 juni

 • 17 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Slå med lie - kurs i Sunnemo Har du en jordbruksfastighet eller en äng med fin flora? Vill du lära dig mer om hur man slår med lie på traditionellt vis? Då passar den här kursen dig.

  Anmäl dig här – senast 9 juni

 • 21 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Utbildning om kommunens och regionens arbete med krigsorganisation Länsstyrelsen bjuder in till ett utbildningstillfälle om kommunens och regionens krigsorganisation.

  Anmäl dig här – senast 16 juni

Djur

Tranor, gäss och svanar

Har du problem med fåglar som skadar din gröda? Här kan du läsa om vad som går att göra samt söka bidrag för ersättning.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Spegelblank skogssjö i norra Värmland

Om oss

Ny sökomgång för LOVA-bidraget

Länsstyrelsen Värmland utlyser en ny sökomgång för lokala vattenvårdsprojekt då det finns medel kvar att söka. Sista dag för ansökan är den 30 juni 2023.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare

Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare. Här kan du se vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

El- och effektanalys för Värmlands län

På uppdrag av Länsstyrelsen Värmland har Glava Energy Center genomfört en el- och effektanalys för Värmlands län.

NYHETER

 • Exemplar av skriften Kulturmiljö är demokrati.
  2023-06-02

  Så kan arbetet med kulturmiljön stötta demokratin

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram skriften ”Kulturmiljö är demokrati” om hur landets kulturmiljöarbete är del av demokratiska processer. Den riktar sig till alla som är intresserade av vår kulturmiljö.
 • 2023-06-02

  Kalkning av Värmlands sjöar och vattendrag minskar under 2023

  Färre sjöar och vattendrag i Värmland kommer att kunna kalkas i år. Anledningen är ökade kalkningspriser, vilket påverkar ...
 • 2023-05-30

  Naturvårdsbränning i Kittelfältet, Filipstads kommun

  Idag, tisdag 30 maj, genomför Länsstyrelsen Värmland en kontrollerad naturvårdsbränning i naturreservatet Kittelfältet i F...
 • 2023-05-26

  Ny sökomgång för LOVA-bidraget

  Länsstyrelsen Värmland utlyser en ny sökomgång för lokala vattenvårdsprojekt då det finns medel kvar att söka. Sista dag f...