Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

Tre elledningar sträcker sig mellan elstolpar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Ett barn ligger i sängen och läser i skenet av en ficklampa

Om elen försvinner

På krisinformation.se kan du läsa om varför strömavbrott uppstår, hur samhället påverkas och vad du själv kan göra om du råkar ut för ett elavbrott.

Samhälle

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

Naturreservat Stora mosse. En delvis frusen sjö i en skogsglänta.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser och slänga eventuellt skräp i soporna.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Två gyllenfärgade hönor går ute i gräset.

Djur

Fågelinfluensa

Från 16 november räknas Västra Götalands län, utom Svenljunga och Tranemo kommuner, som högriskområde för fågelinfluensa.

Logotyp för Information Sverige.

Informationsverige

Länsstyrelsernas gemensamma webbplats med samhällsinformation för nyanlända. Sidan är översatt till flera språk.

NYHETER

  • Stora hoppbacken i Hindås
    2022-12-05

    Hoppbackarna i Hindås blir byggnadsminne

    Hoppbackarna i Hindås är viktiga symboler för Hindås historia och tradition som vintersportort. Nu har Länsstyrelsen beslutat att skydda hoppbackarna som byggnadsminne.