Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 14 apr 2021 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Fortbildning för bitillsynsmän Kom och lyssna på intressanta föredrag och förbered dig för bitillsynsäsongen 2021!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 apr 2021 Klocka som ikon 15.00 - 17.30
  Kick-off Affärsmodell vildsvinskött Välkommen till en eftermiddag om att hantera och sälja vildsvinskött. Vi startar nu vår satsning där vi vill ge dig inspiration, kunskap och kontakter för att få ut mer vildsvinskött på marknaden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 apr 2021 Klocka som ikon 15.00 - 17.30
  Hästar på naturbetesmark14 april Välkommen på en spännande föreläsning om Hästen, landskapet och mångfalden. Carl-Gustaf Thulin, SLU, berättar om försöken med åretruntbetande gotlandsruss. Vi tar också upp hur du kan planerar för nat...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Ekologiskt och regenerativt lantbruk Länsstyrelsen bjuder in till ett seminarium kring ekologiskt och regenerativt lantbruk. Vi reder ut vad de olika begreppen innebär, vilka skillnader och likheter som är centrala.

  Anmälningsdatum är passerat

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

Om oss

Nytt system för vädervarningar på gång

I slutet av april inför SMHI ett nytt vädervarningssystem som ska göra det tydligare vilka konsekvenser ett väder kan få i ditt område. De nya varningsnivåerna blir gul, orange och röd varning.

Regionala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 ökar i Västra Götaland. Därför har smittskyddsläkare infört regionala rekommendationer.

Om oss

Fågelinfluensa konstaterad i länet

Fågelinfluensa finns konstaterad bland såväl vildfågel som i hobbybesättningar i länet. Läs mer om hur du kan skydda tamfåglar och rapportera in fynd av sjuka eller döda vilda fåglar.

En person sitter vid ett bord och arbetar på en bärbar dator.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod öppnar 29 mars.

Miljö och vatten

Miljöprövning av vattenkraft

Enligt miljöbalken ska alla vattenkraftverk ha moderna miljövillkor. Syftet är att uppnå de nationella energi- och miljömålen.

NYHETER

 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin. Stödet avser första kvartalet 2021 och ansökan öppnar den 3 maj. Liksom tidigare handläggs stödet av länsstyrelserna.
 • 2021-04-07

  Efterlevnad av covid-19-lagen i Västra Götaland vecka 13

  Tillsynsarbetet gick med stora kliv in i vecka 13 och passerade samtidigt milstolpen på 1000 tillsynsåtgärder sedan uppdra...
 • 2021-04-07

  Populära Marieberg växer in i en ny kostym

  Naturreservaten Marieberg och Fontin bildar tillsammans ett av Kungälvs mest välbesökta tätortsnära grönområden. Nu har Lä...
 • 2021-04-01

  Håll värmen utan påskeldar i år

  För många innebär en vanlig påsk att umgås, fira och samlas kring påskeldar. I år är det, som vi alla vet, inte som vanlig...