Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Karta över Europa med ett förstoringsglas över Ukraina. Text på bilden Stockholm, Moscow, Berlin, Warsaw, Vienna, Ukraine, Istanbul.

Samhälle

Så påverkar omvärldsläget samhället

Frågor och svar med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa.

Krav på ligghall i länet

Med anledning av att kallare väder har dragit in över länet, råder nu krav på ligghall för utegångsdjur. Information om utegångsdjur finns på Jordbruksverkets webbplats.

Samhälle

Sök bidrag till kulturhistoriska miljöer

Du kan söka bidrag om du vårdar du en kulturmiljö så att den bevaras för framtiden eller gör en kulturmiljö mer tillgänglig och användbar.

NYHETER

 • Fyra sedlar av olika valörer.
  2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är att tillgången till grundläggande betaltjänster inte längre når upp till det politiska målet att alla ska ha tillgång till grundläggande betaltjänster till rimliga priser. Rapporten lyfter också frågor om digital utsatthet, brister i kontantkedjan och konsekvenser av att inte ha ett betalkonto.
 • 2022-11-17

  Länsstyrelsen är den mest attraktiva arbetsgivaren för naturvetare

  Drygt 6 000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en enkätundersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jo...
 • 2022-11-17

  ”En vecka fri från våld”

  En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka om mäns våld mot kvinnor. I år pågår kampanjen från...
 • 2022-11-10

  Länsstyrelsen söker fler fjärilsövervakare

  Vad gör egentligen en fjärilsövervakare och varför behöver fjärilar övervakas? Jo, hur våra fjärilar mår är en fingervisni...