Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Vi behöver alla bidra till att minska vår elanvändning, och valen vi gör idag kan påverka hur situationen ser ut imorgon. Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela, om vi hjälps åt. För nu räknas varje kilowattimme.

KALENDER

Mat härifrån - Recept för vardag och krisberedskap

Under Krisberedskapsveckan lanserades Mat härifrån, i den hittar du det mesta du behöver veta om kriskost. En receptsamling som baseras på råvaror som kan lagras utan kyla i minst tre månader.

Om oss

Emma Spak blir nytt länsråd i Värmland

Hon tillträder som länsråd på länsstyrelsen i Värmland 5 december 2022.

Besöksmål

Älgjakt nu och då

Just nu pågår älgjakt i länet. Var försiktig när du rör dig i skog och mark. Är du nyfiken på hur älgjakten gick till förr i tiden? Nu finns en film om hur fångstgropar användes längs Klarälven.

Besöksmål

Besök ett naturreservat

Här på vår webbplats finns information om över 200 naturreservat. Packa fikakorgen och ge dig ut på äventyr!

Om oss

En vecka med fokus på funktionsrätt

Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland och Funktionsrätt Värmland bjuder in till en vecka med fokus på funktionsrätt, hela vecka 48. Här hittar du programmet.

Om oss

Dags att ansöka om fanor och flaggor

Nu är det dags för föreningar och organisationer att ansöka om en svensk fana. Sista ansökningsdag 1 januari 2023.

NYHETER

 • En stor gul skylt står på en väg. På skylten står det "Välkommen till oss (målat hjärta). Det här är en kontantfri restaurang! (no cash, card only) Öppet alla dagar."
  2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är att tillgången till grundläggande betaltjänster inte längre når upp till det politiska målet att alla ska ha tillgång till grundläggande betaltjänster till rimliga priser. Rapporten lyfter också frågor om digital utsatthet, brister i kontantkedjan och konsekvenser av att inte ha ett betalkonto.
 • 2022-11-29

  Nätverksträff på temat Unga och jämställdhet

  Torsdag 1 december 2022 arrangeras kommande nätverksträff av Ett jämställt Värmland på temat Unga och jämställdhet . Nät...
 • 2022-11-25

  Funktionsrättsvecka i Värmland

  Med anledning av Internationella funktionsrättsdagen 3 december bjuder Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland och Funktio...
 • 2022-11-24

  Energisituationen i Värmland – vad kan vi göra på kort och lång sikt?

  Måndag 28 november 2022 arrangeras den regionala energikonferensen "Energisituationen i Värmland — vad kan vi göra på kort...