Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Behov av en vigselförrättare?

Går du och din partner i giftastankar och planerar en borgerlig vigsel? Länsstyrelsen har en lista över vilka personer som är utsedda till vigselförrättare i varje län. Ni kontaktar vigselförrättaren för att beställa en tid för vigsel. Ofta går det även att boka tid hos kommunen. Ni väljer själva vilken vigselförrättare ni vill ha, under förutsättning att den personen har möjlighet och tid att förrätta vigseln. Vigselförrättaren får sin ersättning från länsstyrelsen.

KALENDER

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Höjt statsbidrag för att öka tillgången till föräldraskaps­stödsprogram Länsstyrelserna i Örebro, Värmland, Södermanland, Östergötland, Gävleborg, Dalarna, Västmanland och Uppsala bjuder gemensamt in till ett kort digitalt möte om det nya statsbidraget som kommunerna har ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Samverkan i skog för att nyttja skogens olika värden Vi gör ett besök i Holmens blivande ”Kunskapsskog” som kommer att invigas år 2023. Här finns både produktionsskogar och skogar avsatta för naturvårdsändamål.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Narkotikakonferens med fokus på narkotika i lokalsamhället Länsstyrelserna i Syd tillsammans med Polismyndigheten och Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning (CAN) bjuder in till en kunskapshöjande konferens med fokus på narkotika i lokalsamhälle...

  Ingen anmälan krävs

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 16.30 - 19.00
  Fältvandring pollinering Pollinerare i fruktodling — Hur kan vi gynna humlor och solitärbin? Välkomna på fältvandring hos Malin Wedrén och Kalle Persson, Svartbäckens trädgård, Örsundsbro.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

Bo och leva

Valet 2022 – gör din röst hörd i höst

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Utnyttja din möjlighet att påverka samhällsutvecklingen.

Samhälle

Viktig information i en orolig tid

Här kan du läsa om länsstyrelsens roll och få tips på länkar till relevant information kring bland annat beredskap och det oroliga omvärldsläget.

Bo och leva

Medborgarskap

Vill du bli svensk medborgare? Är du medborgare i något av de nordiska länderna kan du göra en anmälan om svenskt medborgarskap till Länsstyrelsen.

Samhälle

Anlita Notarius publicus

Notarius publicus hjälper allmänheten med att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter. Det kan till exempel gälla intyg av namnunderskrifter, kopior, översättningar och andra uppgifter.

Samhälle

Vad gäller vid eldningsförbud?

När länsstyrelsen fattar beslut om eldningsförbud informerar vi om detta tydligt högst upp på vår webbplats och i sociala medier. Här hittar du även information om när eldningsförbudet upphävs...

Samhälle

Fornlämningar och fornfynd

Länsstyrelsen ansvarar för fornlämningar och fornfynd i länet. Kontakta oss om du upptäcker en skada på en fornlämning, har hittat ett fornfynd eller planerar ett arbete vid en fornlämning.

NYHETER

 • 2022-05-16

  Uppsala län deltar i Svenska Landskapsrätter

  Uppsala län har genom landshövding Göran Enander bjudits in att bidra med en landskapsrätt i det nationella initiativet Svenska Landskapsrätter för 2022. Inbjudan är accepterad. Nu väntar en lång sommar med urval och provsmakningar för att komma fram till Uppsala läns landskapsmåltid.
 • 2022-05-09

  Nyttig övning om livsviktigt vatten

  Omfattande avbrott i försörjningen av dricksvatten i länets kommuner var scenariot för en nödvattenövning som Livsmedelsve...
 • 2022-05-02

  Länsstyrelser kartlägger spridning av invasiv fisk

  Just nu pågår provfiske efter den svartmunnade smörbulten, en invasiv art med negativ inverkan på det marina ekosystemet l...
 • 2022-05-02

  Stoppa kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...