• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

  Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Vitsippor i förgrunden, sjö i bakgrunden.

Besöksmål och friluftsliv

Passa gärna på att besöka något av våra naturreservat nu när naturen är som vackrast. Kontakt med naturen är bra för både den fysiska och psykiska hälsan.

KALENDER

´
 • 30 maj 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Erfarenhetsutbyte mellan prioriterade öppna drogscener Arbetsgruppen för regional samverkan mot öppna drogscener (ÖDS) hälsar dig välkommen till ett tillfälle för erfarenhetsutbyte mellan fyra prioriterade ÖDS 2023.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 maj 2023 Klocka som ikon 13.30 - 17.00
  Starta livsmedelsverksamhet för landsbygdsföretagare Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet på ditt landsbygdsföretag, med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Tillsammans med övriga deltagare får du ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.30
  INSTÄLLD: Kurs om bete på öar Bete på öarna i skärgården är viktigt för att behålla biologisk mångfald och ett vackert landskap! Vi visar upp skärgårdens värdefulla betesmarkstyper: mosaikbete, skogsbete och strandängar och berätt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 13.00 - 14.30
  Gör din egen växtnäringsbalans Välkommen på en digital träff om att göra en växtnäringsbalans med hjälp av Greppa Näringen. En växtnäringsbalans ger dig en överblick över hur effektivt du använder växtnäringen på gården och hur det...

  Anmälningsdatum är passerat

Bo och leva

Vigselförrättare

Är du intresserad av att bli borgerlig vigselförrättare? Länsstyrelsen söker just nu nya vigselförrättare för Stockholms län.

Eldning förbjuden

Natur och landsbygd

Vad innebär eldningsförbudet?

Det råder eldningsförbud i hela Stockholms län sedan den 11 maj 2023 klockan 18.00. Förbudet gäller tillsvidare. Här kan du läsa mer om vad eldningsförbudet innebär.

Samhälle

Vi söker notarius publicus

Länsstyrelsen har lediga uppdrag som notarius publicus och biträdande notarius publicus i vissa kommuner. Ansök senast den 11 juni.

NYHETER

 • 2023-05-29

  Giftiga ämnen i fisk från länets sjöar har resulterat i kostråd

  Undersökningar som Länsstyrelsen har genomfört de senaste åren visar att giftiga PFAS-ämnen förekommer i flera av länets sjöar och vattendrag. För att få mer kunskap om problematiken har Länsstyrelsen tillsammans med Botkyrka kommun undersökt förekomsten av PFAS-ämnen i fisk. Resultaten har föranlett tillfälliga kostråd för egenfångad fisk i de aktuella vattendragen.