Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Fotograf: Lars Jansson

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden. Fotograf: Lars Jansson.

KALENDER

Natur och landsbygd

Kontrollerade naturvårdsbränningar

Länsstyrelsen planerar att genomföra kontrollerade naturvårdsbränningar i tre områden under sommaren 2023. Bränningen är en del av skötseln och vi gör den för att gynna många växt- och djurarter.

Skärpt läge - podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

Natur och landsbygd

Se upp i skogen

Insekten granbarkborre har angripit många granar. Träden kan därför lättare ramla. Var försiktig och uppmärksam när du är ute! Vi arbetar med att hantera angrepp i skyddad natur.

NYHETER

 • 2023-05-31

  PFAS-halter över riktvärdet i sörmländska vatten och fisk

  Länsstyrelsen i Södermanlands län har genomfört en undersökning av länets sjöar och vattendrag och påträffat PFAS-halter ö...
 • 2023-05-29

  Sörmlandsleden firar 50 år

  Sörmlandsleden firade 50-årsjubileum vid Ånhammar, den 27 maj, med en folkfest. Landshövdingen deltog under dagen tillsamm...
 • 2023-05-29

  Brand i skogsområde söder om Eskilstuna

  Sedan 28 maj pågår en skogsbrand i eller i närheten av naturreservatet Varglyan söder om Eskilstuna.