Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

KALENDER

LIFE RestoRED har en ny webbsida

Länsstyrelsen i Södermanlands län deltar i projektet LIFE RestoRED som ämnar att restaurera och skapa förutsättningar för att ängs- och betesmarker finns kvar. Läs mer om projektet på webbsidan.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanlands län

Högpatogen fågelinfluensa har konstaterats hos tre gräsänder i Nyköpings kommun. Änderna hittades döda i naturen och skickades till SVA för provtagning. Läs mer om smittan i Södermanland.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstödet är öppet för ansökningar

Hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, kan ansöka om lokalhyresstöd. Ansökningsperioden är öppen till och med den 30 september.

Bo och leva

Anpassning av restriktioner från 15 juli

Ändringarna från den 15 juli innebär bland annat att reglerna för begränsat antal passagerare i långväga kollektivtrafik tas bort, samt att verksamheter inte måste begränsa antalet besökare efter yta.

Om oss

Registrera din verksamhet med djur hos Jordbruksverket senast den 1 oktober

Senast den 1 oktober ska du som ansvarar för en anläggning med djur, du som hanterar avelsmaterial och du som transporterar vissa djur mellan länder ha registrerat din verksamhet hos Jordbruksverket.

NYHETER

 • 2021-09-24

  Landshövdingen deltog i diskussion om framtidens skogsbruk

  Den 22 september deltog Landshövding Beatrice Ask i träffen ”Tätortsnära skogsbruk med hyggesfria metoder” i Tingstuhöjdens naturreservat som arrangerades av Regionalt skogsprogram i Sörmland i samarbete med Strängnäs kommun.
 • 2021-09-23

  Covid-19-lagen och serveringslagen förlängs

  Igår, den 22 september 2021, har riksdagen beslutat att förlänga lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridn...
 • 2021-09-16

  Igår utsågs Årets Nybyggare 2021 i Region Mälardalen

  Under onsdagskvällen delades H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare 2021 ut av landshövding Beatrice Ask i resi...
 • 2021-09-15

  Militärövning i Nyköpingsområdet

  Inom ramen för ett starkare totalförsvar genomför Försvarsmaktens Södermanlandsbataljon i samverkan med civila myndigheter...