Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Handla ensam – uppmaning till länets invånare

Sörmlänningarna är sammantaget bra på att följa myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Men det finns flera exempel på sämre efterlevnad, till exempel att rekommendationen om att handla ensam inte följs. Det här framgår av länsstyrelsens senaste regionala lägesbild.

KALENDER

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Nu gäller den tillfälliga covid-19-lagen i Sverige. Enligt lagen kan regeringen och myndigheter besluta om åtgärder för att förhindra smittspridning. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

Om oss

Nominering till Sörmlandsmedaljen 2021

Nu har du chansen att nominera en person eller förening till Sörmlandsmedaljen 2021. Alla är välkomna att föreslå namn till och med den 19 maj.

Miljö och vatten

Sök stöd från Klimatklivet

Planerar du att investera i åtgärder för att minska klimatutsläppen? Då finns det möjlighet att söka investeringsstöd från Klimatklivet. Företag, organisationer och kommuner kan söka 13–27 april.

Natur och landsbygd

Nu går det att söka LONA

Det finns nu ett nytt tillfälle för att söka LONA-bidrag. Ansökan kan omfatta samtliga projektområden inom LONA (ordinarie, våtmark och pollinering). Sök senast 12 april.

Samhälle

Aktuellt om covid-19

Här hittar du aktuell information och länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och sjukdomen covid-19

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader öppnar 2 mars.

NYHETER

 • 2021-04-09

  Boende runt Mälaren bjuds in till informationsmöte om sjögull

  Nu när våren är här börjar den invasiva främmande arten sjögull att växa till i Mälaren igen. Sjögull växer så tätt att de...
 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-09

  Nominering till Sörmlandsmedaljen 2021

  Nu har du chansen att nominera en person eller förening till Sörmlandsmedaljen 2021. Alla är välkomna att föreslå namn til...