Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod stänger 15 juni 2021.

Samhälle

Restriktioner för minskad smittspridning

Smittspridningen av coronaviruset är fortsatt allvarlig och osäker i Sverige. Här hittar du mer om Regeringens och Folkhälsomyndighetens åtgärder för att minska trängsel och bromsa smittspridningen.

Bo och leva

Valborg och studentfirande – det här är det som gäller

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pågående pandemi.

Om oss

Länsstyrelsen lanserar ny natursajt

Den 1 april lanserades naturguidning.se. Där finns årets alla guidningar och aktiviteter kopplade till Friluftslivets år i en digital kalender. Läs mer för att upptäcka vårt vackra län.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

Miljö och vatten

Klimatinvesteringsstöd

Har du en idé som kan bidra till att minska ditt företags klimatpåverkan? Du kan söka investeringsstöd för att utföra åtgärden.

NYHETER

 • 2021-05-06

  Länsstyrelsen ska motverka social dumpning

  Regeringen ger länsstyrelserna i uppdrag att motverka så kallad social dumpning, det vill säga när en kommun får en person i behov av stödinsatser att flytta till en annan kommun. Uppdraget kommer att samordnas av Länsstyrelsen Östergötland.
 • 2021-05-04

  Smittspridningen skapar oro inom skolan

  Flera kommuner i länet rapporterar smitta inom förskole- och skolverksamhet och brist på både ordinarie personal och vikar...
 • 2021-05-03

  Nu öppnar lokalhyresstödet för ansökningar

  Från och med 3 maj kan hyresvärdar, som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, ansök...
 • 2021-04-30

  400 000 kronor till pollinatörer i Östergötland

  Naturvårdsverket satsar ytterligare 11,9 miljoner kronor på att rädda några av landets mest utrotningshotade vilda bin. Lä...