Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Läget i vår omvärld

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 17 24 maj 2022 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Kurs i att starta mikrobryggeri Vad ska du tänka på om du vill starta ett mikrobryggeri? Regelverk, livsmedelshygien och ekonomi är några delar du får lära dig under kursens två tillfällen i maj.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Höjt statsbidrag för att öka tillgången till föräldraskaps­stödsprogram Länsstyrelserna i Örebro, Värmland, Södermanland, Östergötland, Gävleborg, Dalarna, Västmanland och Uppsala bjuder gemensamt in till ett kort digitalt möte om det nya statsbidraget som kommunerna har ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 maj 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Studiebesök naturturism Funderar du på att starta eller vidareutveckla en verksamhet inom naturturism? Tisdagen den 24 maj kommer ett tillfälle att besöka två företag med stor erfarenhet av natur- och besöksnäring. De kommer...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 maj 2022 Klocka som ikon 18.00 - 19.30
  Digitalt informationsmöte om invasiva främmande arter i och i nära anslutning ti... Länsstyrelserna och iFiske bjuder tillsammans in till ett digitalt informationsmöte om invasiva främmande arter i och i nära anslutning till vatten.

  Anmälningsdatum är passerat

Miljö och vatten

Stöd för publik laddinfrastruktur

Du kan nu lämna anbud för att få stöd för publik laddinfrastruktur. Läs mer här! Ansökan stänger 7 juni.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Lila lupiner

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Här hittar du samlad information om vilka arter som är invasiva och vad du kan göra för att de inte ska spridas mer.

NYHETER

 • 2022-05-18

  Östergötland blir ansvarigt för ett av sex nya civilområden

  Östergötland bildar tillsammans med Kalmar och Jönköpings län ett av sex civilområden i Sverige, där civilområdeschefen och ett beredskapskansli placeras i Linköping. Detta presenterades i dag på en pressträff med bland annat justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och civilminister Ida Karkiainen.
 • 2022-05-17

  Tillsammans stoppar vi spridningen av invasiva främmande arter

  Invasiva främmande arter påverkar vår biologiska mångfald på ett negativt sätt. Nu påbörjar Länsstyrelsen Östergötland åre...
 • 2022-05-12

  Demokrati i fokus när talmannen besöker Östergötland

  Den 15 maj står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av riksdagens talman Andreas Norlén. På programmet står ...
 • 2022-05-10

  Frankrikes ambassadör besöker Östergötland

  Hållbara transporter och framtidstänkande mobilitet. Det är några ämnen som står i fokus när landshövdingen står värd för ...