en glödlampa hänger i en kabel, lyser

Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Vi ger dig mer information om vad Länsstyrelsen och andra myndigheter gör. Och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

 • 18 26 okt 2022 jan 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Barnrättsstrategutbildning Fyra dagars utbildning i barnkonventionen under perioden 18 oktober 2022 till 26 januari 2023, med praktisk implementering av barnets rättigheter.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 dec 2022 Klocka som ikon 10.30 - 12.00
  Industrial Green Transition - den första delpresentationen Det första av tre möten, en rapportering från pågående projekt "Support Barents Region's Industrial Green Transition", där fokus ligger på Norrbottens- och Västerbottens län.

  Ingen anmälan krävs

 • 06 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Agenda 2030 Norrbotten Nu är det äntligen dags att samla alla i Norrbotten som jobbar med Agenda 2030 för en dag fylld med kunskap, inspiration och nya kontakter.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 08 dec 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Regionala planeringsdagar Länsstyrelsen i Norrbotten bjuder in region och kommuner till regionala planeringsdagar med fokus på krisberedskap och civilt försvar.

  Anmälningsdatum är passerat

Mostphotos

Djur

Älgjakt

Fram till 31 januari 2023 pågår älgjakten i olika delar av Norrbottens län. Du som är jägare rapporterar fälld älg till Länsstyrelsen.

illustration över Norrbottens-karaktäristiska element

Om oss

Aktuella tillståndsprocesser

Här samlar vi de aktuella tillståndsprocesserna i Norrbotten för en snabb överblick, status i ärendet och enkel åtkomst till de senaste offentliga handlingarna kopplat till ärendena.

Människor runt ett bord. Foto: Johnér

Om oss

Vill Du jobba Här?

Som anställd på Länsstyrelsen får du arbeta med meningsfulla och utvecklande uppgifter tillsammans med kompetenta kollegor i en miljö som är lyhörd för just din livssituation. Se vad vi kan erbjuda!

NYHETER

 • illustration över Norrbottens-karaktäristiska element
  2022-12-01

  Kaunis Iron AB får miljötillstånd för gruvverksamheten i Pajala

  Idag meddelade mark- och miljödomstolen att de beviljar Kaunis Iron AB:s ansökan om tillstånd till befintlig och utökad verksamhet vid Tapuli, Sahavaara och Palotieva gruvor och Kaunisvaara anrikningsverk. Tillståndet gäller i 35 år och omfattar brytning av maximalt 10 miljoner ton järnmalm per år motsvarande ca 4 miljoner ton järnslig.
 • 2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är at...
 • 2022-11-29

  Utlysning som bidrar till nya jobb på landsbygden

  Nu finns sammanlagt 1,9 miljoner kronor att söka för samarbetsprojekt som syftar till att skapa nya jobb på landsbygden. F...
 • 2022-11-28

  Mysigt adventsmingel på residenset

  Julstämningen var på topp och en lång kö ringlade utanför residenset när landshövding Lotta Finstorp med make Christer Dah...