KALENDER

 • 23 03 aug 2021 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 17.00
  Demokratistugan besöker länet Besök demokratistugan, ett mobilt kunskapscenter som uppmuntrar till engagemang och eftertanke.

  Anmäl dig här – senast 3 september

 • 23 03 aug 2021 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 17.00
  Norrbottens digitala demokratistuga Länsstyrelsen bjuder in till en digital föreläsningsserie för att öka kunskapen och stimulera till samtal om demokratin och dess utmaningar i Sverige, Norrbotten och Europa.

  Anmäl dig här – senast 3 september

 • 13 sep 2021 Klocka som ikon 14.30 - 16.00
  Agenda 2030 i Norrbotten Nu gör vi Agenda 2030 i Norrbotten. Men hur? I höst drar vi igång en serie av webbinarier som ska ta länets arbete med Agenda 2030 vidare. Boka in datumet redan nu!

  Anmäl dig här – senast 10 september

 • 15 sep 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  GIS-utbildning små avlopp Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmäl dig här – senast 10 september

hand som signerar papper Foto:mostphotos

Samhälle

Notarius publicus

Länsstyrelsen utser notarius publicus, som hjälper allmänheten att till exempel intyga namnunderskrifter. Se vilka som finns i Norrbottens län.

Foto: Länsstyrelsen

Natur och landsbygd

Skyddad natur

Länsstyrelsen ansvarar vanligtvis för att sköta skyddad natur som till exempel naturreservat och nationalparker. Här kan du läsa om olika typer av skyddad natur.

Miljö och vatten

Åtgärder och verksamheter i vatten

Här hittar du information och vägledning om olika verksamheter och åtgärder i vatten. Du hittar också information om olika stöd du kan söka för att förbättra våra vatten.

en mans hand trär en vigselring på en kvinnas ringfinger

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Fjällfisk som två händer håller i i grunt vatten Foto: Länsstyrelsen

Djur

Fiske i fjällen

Vill du fiska i fjällen? För att fisket ska vara långsiktigt hållbart finns olika fiskeregler och lokala fiskebestämmelser som du behöver hålla dig till.

En människa vandrar på en spångad led i fjällmiljö med höstig natur.Foto: H Hjort

Besöksmål

Upptäck Norrbotten

Hemestra i våra fina nationalparker, kika in i länets runt 430 naturreservat, upptäck våra tre världsarv, besök naturum i Abisko eller färdas längs våra drygt 2 000 kilometer statliga leder.

NYHETER

 • 2021-06-10

  Loppis i sommar? Se till att den är smittsäker

  Du som anordnar en loppmarknad måste följa den tillfälliga covid-19-lagen för en smittsäker loppmarknad.
 • 2021-06-09

  Fältarbeten i Norrbotten i sommar

  I sommar hittar du flera av Länsstyrelsens verksamheter ute i fält. Det handlar bland annat om inventering av olika arter...
 • 2021-06-09

  Regional samverkan under pandemin utvärderad med gott resultat

  En utvärdering som Länsstyrelsen har gjort visar att samverkan i länet har fungerat bra och inneburit ett stöd för länets ...