En lantlig gård i vinterlandskap Foto: Mostphotos

KALENDER

 • 09 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Lärare kan undervisa om cannabis Östra Norrbottens Folkhälsoråd i samarbete med Länsstyrelsen i Norrbottens län bjuder in till en kunskapshöjande dag kring cannabis. Utbildningen genomförs på Kalix folkhögskola.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 feb 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  Information om utlysning för samtliga statsbidrag inom Integration Den 15 februari öppnar utlysningsperioden för samtliga bidrag inom Integration. Utlysningen gäller statsbidragen inom §37 kapacitet och beredskap, §37a flyktingguider och familjekontakter samt tidiga ...

  Anmäl dig här – senast 13 februari

 • 21 feb 2023 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Informationsmöte om ändringar i lagen om allmänna vattentjänster Den 1 januari 2023 förändrades lagen om allmänna vattentjänster (LAV), vilket har stor betydelse för kommunernas arbete med vatten och avlopp. Nu införs krav på en vattentjänstplan för hur vatten- och...

  Anmäl dig här – senast 14 februari

 • 22 feb 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Uppstartskonferens Företagslyftet Den 22 februari bjuds du som är landsbygdsföretagare eller jobbar med företagsutveckling in till uppstartskonferens för den nya satsningen Företagslyftet. Konferensen är gratis och äger rum på Boden B...

  Anmäl dig här – senast 12 februari

Om oss

Lodjursinventering

Har du sett lodjur eller lodjursspår? Nu pågår den mest intensiva delen av årets lodjursinventering och du kan också bidra genom att rapportera in dina fynd.

Människor runt ett bord. Foto: Johnér

Om oss

Vill Du jobba Här?

Som anställd på Länsstyrelsen får du arbeta med meningsfulla och utvecklande uppgifter tillsammans med kompetenta kollegor i en miljö som är lyhörd för just din livssituation. Se vad vi kan erbjuda!

en man tar kappepaus i fjällen. Foto: Johnér

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

illustration över Norrbottens-karaktäristiska element

Om oss

Aktuella tillståndsprocesser

Här samlar vi de aktuella tillståndsprocesserna i Norrbotten för en snabb överblick, status i ärendet och enkel åtkomst till de senaste offentliga handlingarna kopplat till ärendena.

Snöskotrar med pulka står uppradade och en person syns i silhuett mot den starka vårvintersolen. Foto: Mostphotos.

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att köra snöskoter gäller vissa särskilda regler. Här hittar du information om vad som gäller i naturen.

en glödlampa hänger i en kabel, lyser

Miljö och vatten

Stöd i energibesparing

Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet med att minska och effektivisera energianvändningen.

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-02-02

  Svartsjuka är inte romantiskt

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt hjälper till att lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.
 • 2023-02-01

  Dags att nominera till Norrbottens jämställdhetspris 2023

  Känner du till en organisation, förening, företag eller privatperson vars jämställdhetsarbete förtjänar att uppmärksammas?
 • 2023-01-31

  Nytt bidrag för energieffektivisering i småhus

  Regeringen föreslår att länsstyrelserna ska handlägga ett nytt investeringsbidrag för energieffektivisering i småhus. Syft...
 • 2023-01-30

  Nu startar huvudförhandlingen om Talga AB:s ansökan om miljötillstånd

  På tisdag inleds huvudförhandlingarna i Mark- och miljödomstolen om Talga AB:s ansökan om miljötillstånd. I ansökan har bo...