Allemansrättsveckan

Den här veckan firar vi allemansrätten, som är en förutsättning för Sveriges rika friluftsliv. Allemansrätten ger dig möjlighet att tillfälligt och hänsynsfullt vara på någon annans mark utan att fråga om lov. Frihet under ansvar. Passa på att lära dig mer!

KALENDER

Logotyp för Klimatklivet. Svartvit text på solgul bakgrund.

Miljö och vatten

Ny ansökningsomgång för KlimatKlivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden från den 18-29 september.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Besöksmål

Kalender för naturutflykter

Du som arrangerar naturaktiviteter runt om i Kronobergs län kan medverka i kalendern för naturutflykter. Fyll i formuläret så publicerar vi din aktivitet!

En broschyr med texten

Din trädgård kan bidra till en bättre värld

Med hjälp av vår broschyr kan du få en trädgård som gynnar den biologiska mångfalden. Stor eller liten jordplätt spelar ingen roll, alla kan göra en insats!

Ett bestånd av parkslide. Foto.

Natur och landsbygd

Rapportera parkslide och andra invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett stort hot mot biologisk mångfald och kan orsaka negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Vargfamilj fotad med åtelkamera i mörkret.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

NYHETER

 • 2023-09-20

  Könstraditionell arbetsmarknad i Kronoberg drabbar främst kvinnor

  Sexton länsstyrelser har tagit initiativ till att jämföra arbetsvillkoren i kvinnodominerade och mansdominerade yrken i 224 kommuner och sexton regioner. Resultaten presenteras nu i en rapport och visar att det går trögt med jämställdheten – både i Kronoberg och i landet.
 • 2023-09-08

  Så hindrar vi afrikansk svinpest från att sprida sig

  Sjukdomen afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta kommun i Västmanlands län, vilket är det första fallet av afrikan...
 • 2023-08-29

  Maria Arnholm tog emot alla Sveriges landshövdingar på sommarmöte i Växjö

  Landets samtliga 21 landshövdingar har varit samlade i Växjö under tre dagar, den 27–29 augusti, för att diskutera gemensa...
 • 2023-08-29

  Dags att söka LONA-bidrag till våtmarkssatsningar

  Senast den 1 december ska ansökan om LONA-bidrag till våtmarksprojekt skickas till länsstyrelsen. Kommuner kan ansöka, men...

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss