Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Läs mer om vad olika myndigheter gör och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Energibesparings­åtgärder i offentlig verksamhet Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i offentlig verksamhets kontorslokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 16 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 26 jan 2023 Klocka som ikon 09.00 - 11.40
  Biogaswebbinarium Webbinariet syftar till att inspirera till nya affärer samt knyta samman aktörer i Jämtland och Västernorrland som vill öka användningen och produktionen av biogas i transportsektorn. Genom webbinarie...

  Anmäl dig här – senast 24 januari

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmäl dig här – senast 31 januari

höns-tupp-kyckling

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022

Riksdagsvalet i Sverige 2022 ägde rum söndagen den 11 september.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-12-02

  Marita odlade nya kontakter på Hushållningssällskapet

  Med verksamhet sedan 1817 är Hushållningssällskapet en viktig part när det gäller länets försörjning samt jord- och skogsbruk. - Hushållningssällskapet är en betydelsefull organisation i länet. Därför behöver jag besöka dem och lära känna både personalen och verksamheten bättre, sa landshövding Marita Ljung.
 • 2022-11-30

  Marita träffade funktionärerna inför Hockey-VM för damer

  Den 8 januari är det nedsläpp. Då startar Hockey-VM för damer U18. Och nu har landshövding Marita Ljung varit och träffat ...
 • 2022-11-28

  Nu söker en trevlig papegoja ett nytt hem

  En snäll blåpannad amazonpapegoja söker nu någon som vill öppna sitt hem för honom. Han är cirka 30 år gammal. Arten kan b...
 • 2022-11-22

  Vi uppmärksammar årets samiska näringslivs-event i Östersund

  Den 24 november invigs årets samiska näringslivs-event i Östersund. Det arrangeras torsdag, fredag och lördag. Det uppmär...