Risk för gräsbrand i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 22 maj 2022 Klocka som ikon 09.30 - 16.00
  Kurs i utomhusmatlagning Välkommen till en inspirerande dag med utomhusmatlagning, där vi tillsammans förbereder och lagar till två olika rätter till lunchen över öppen eld, som vi sedan äter tillsammans.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildning i FREDA bedömningsmetod Vi bjuder in till en tvådagars grundutbildning i FREDA bedömningsmetod. FREDA är tänkt att användas i arbetet mot våld i nära relationer.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 07 08 jun 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Kom igång som naturguide - workshop på Wikners i Persåsen Tvådagars inspirerande workshop för blivande natur- och kulturguider.

  Anmäl dig här – senast 31 maj

Person i inspelningsrum bevakar skärmar från inspelningsstudio

Samhälle

Konkurrenskraft i ett förändrat klimat

Många företag saknar kunskap om hur klimatförändringens effekter i andra länder kommer att påverka näringslivet och samhällen i Sverige. Dessa effekter påverkar företaget både akut och långsiktigt.

Ett elflygplan flyger över åkermark

Om oss

Sök stöd från Klimatklivet

Är du företagare, aktiv i en förening eller jobbar på kommunen? I så fall har du chans att söka stöd från Klimatklivet mellan den 3 och 18 maj.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. För vattenskoter och snöskoter gäller speciella regler.

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

NYHETER

 • 2022-05-18

  I dag är Susanna och Marita på militärövning i Hammarstrand

  I dag är det miltärövningen Vildhussen som står på länsrådets och landshövdingens agenda. - Det är oerhört lärorikt för a...
 • 2022-05-17

  23 maj startar flygmätningar på låg höjd som kan skrämma och störa djur

  Den 23 maj startar flygmätningar i vårt område. Flygningarna genomförs med flygplan på 60 meters höjd vilket kan skrämma e...
 • 2022-05-17

  Länsstyrelsen deltar i övning Vildhussen

  16–18 maj deltar Länsstyrelsen i en krisledningsövning. Övningen görs inom ramen för pågående totalförsvarsövning Vildhuss...