Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Lagbok med domarklubba

Tillsyn av den tillfälliga covid-19 lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt den kan regeringen och myndigheter införa begränsningar för verksamheter avseende allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, platser för fritids- eller kulturverksamhet, handelsplatser, kollektivtrafik och inrikes flygtrafik samt användning eller upplåtelse av platser för privata sammankomster. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

KALENDER

Coronaviruset

Samhälle

Information om coronaviruset

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

Ripjägare på fjället
Ripjägare. Foto: Mostphotos.com

Om oss

Anmälan för lottning till höstens småviltsjakt

Har du tänkt jaga fågel på statens kvoterade marker i Jämtland i höst? Då kan du från och med den 15 april 2021 anmäla dig till lottning för köpturordning av jakttillstånd.

Laddningsplats för elfordon

Miljö och vatten

Ansök om Klimatklivet 13-27 april

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd 13–27 april från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Svensk flagga och midsommarblommor

Om oss

Ansök om flagga senast 24 april

Om du är privatperson och vill ha en flagga ska din ansökan finnas hos Länsstyrelsen senast den 24 april. Flaggorna delas ut till medborgare i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Abborre på krok

Miljö och vatten

Miljögifter i fisk

Länsstyrelsen undersöker halterna av flera miljögifter, bland annat PFAS, i olika sjöar och vattendrag i länet inom den regionala miljöövervakningen.

Humla på klöverblomma

Natur och landsbygd

Extra omgång för ansökan om LONA

Fram till 12 april kan din förening eller organisation söka bidrag för åtgärder i din lokala natur som gynnar värdena i naturen eller underlättar för friluftslivet.

NYHETER

 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-08

  Anmälan för lottning till höstens småviltsjakt

  Har du tänkt jaga fågel på statens kvoterade marker i Jämtland i höst? Då kan du från och med den 15 april 2021 anmäla dig...
 • 2021-04-01

  Nu kan handelsbolag söka ekonomiskt stöd

  Från och med den 29 mars kan handelsbolag som drabbats ekonomiskt av covid-19 söka ett omsättningsbaserat statligt stöd. S...