Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Kommande händelser

Maj 2020
ti on to fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

På grund av läget gällande Covid-19 genomför vi nu vissa föreläsningar online. Vi har också valt att ställa in eller flytta flera evenemang till hösten. Du hittar mer information på respektive träff.

Landshövding Jöran Hägglund.

Nu anländer våren och det är viktigare än någonsin att följa de rekommendationer som ges, skriver landshövding Jöran Hägglund, regiondirektör Hans Svensson och polismästare Erik Bakkman.

Ringklocka vid en reception.

Regeringen har beslutat om en tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader i utsatta branscher. Länsstyrelsen kommer att handlägga stödet som söks av hyresvärden i efterhand. Stödet går att söka från den 1 juli.

En fågel som simmar i en sjö.

I maj är aktiviteten på rastande och häckande fåglar som störst. Från den norra entrén har du en mysig kilometerlång vandring framför dig. Du går på en ramp förbi vårblommor, bäverdämda diken och träddungar. Framme vid sjön väntar fågeltornet och en trivsam rastplats att fika vid.

Illustration om hur Corona-viruset kan se ut.

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

Arbetare som installerar solpaneler.

Här hittar du samlad information med anledning av coronapandemin som kan vara bra att känna till för dig som är företagare.

Ryggen på en stol med texten Saknad.

I samband med skollov finns en risk att barn och unga förs ut ur landet och lämnas kvar där mot sin vilja. Efter lovet kan elever saknas och skolbänkar gapa tomma.