Krisberedskapsveckan

Vecka 39 kraftsamlar Sveriges beredskapsmyndigheter för att öka samhällets civila beredskap. Årets tema är mat, vilket vi i Jämtlands län uppmärksammar genom Krislådeutmaningen. Länsstyrelsens beredskapsdirektör Maria Kanka deltar – gör det du också!

KALENDER

höns-tupp-kyckling

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022

Riksdagsvalet i Sverige 2022 ägde rum söndagen den 11 september.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav fyra län ingår i det norra civilområdet. Indelningen är en del av den största satsningen som gjorts i modern tid för att återuppbygga och stärka vårt civila försvar.
 • 2022-09-21

  Intressanta föreläsare och stor publik på Klimatseminariet

  Spännande föreläsare och fullt med publik. Så var det på Storsjöteatern i Östersund i går när det 20:e Klimatseminariet ar...
 • 2022-09-12

  Stort intresse när vi startade sluträkningen av rösterna

  I går klockan 12.00 startade den slutliga rösträkningen hos oss på Länsstyrelsen. Intresset var stort både från media och ...
 • 2022-09-12

  Här är deltagarna i Krislådeutmaningen

  Intresset för Länsstyrelsens krislådeutmaning var stort. Hela 185 länsbor anmälde sig. Här är de tio utvalda kandidaterna ...