Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Lagbok med domarklubba

Tillsyn av den tillfälliga covid-19 lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt den kan regeringen och myndigheter införa begränsningar för verksamheter avseende allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, platser för fritids- eller kulturverksamhet, handelsplatser, kollektivtrafik och inrikes flygtrafik samt användning eller upplåtelse av platser för privata sammankomster. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

KALENDER

Coronaviruset

Samhälle

Om covid-19

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

Ripjägare på fjället
Ripjägare. Foto: Mostphotos.com

Om oss

Anmälan för lottning till höstens småviltsjakt

Har du tänkt jaga fågel på statens kvoterade marker i Jämtland i höst? Då kan du från och med den 15 april 2021 anmäla dig till lottning för köpturordning av jakttillstånd.

Håll avstånd, Detta bord får ej användas. Information på en restaurang, Solna, Sverige.

Om oss

Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin.

Laddningsplats för elfordon

Miljö och vatten

Ansök om Klimatklivet 13-27 april

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd 13–27 april från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Bilder från projekt Gränslandet

Om oss

Nu är de flesta statliga skoterleder stängda för säsongen

Den 19 april stängde de flesta statliga skoterleder i länet. Det gäller vinterleder, inom eller i anslutning till, regleringsområdena i Jämtlands läns fjällområden.

Vila vid ett vattendrag.

Natur och landsbygd

Mål för friluftslivet

Länet ska ha ett rikt friluftsliv och naturen ska vara tillgänglig för alla. Det regionala arbetet med friluftsliv samordnas av Länsstyrelsen utifrån de tio nationella målen för friluftsliv.

NYHETER

  • 2021-05-05

    Har du hyrt en buss inför studenten?

    Eftersom de traditionella studentflaken inte är tillåtna i år heller, så är trycket på att istället hyra en buss rekordstort. Det många inte vet är att det inte är tillåtet att fira i en större grupp. De så kallade partybussarna faller nämligen inom ramen för pandemilagen.