• Räddningstjänsten avråder från eldning

  Med anledning av stigande temperaturer under midsommarhelgen så avråder räddningstjänsten från eldning från och med idag den 23 juni. Beslutet om "eldning avrådes" gäller tillsvidare

Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Välkommen ut i naturen

Sommaren är här! En perfekt tid för strövtåg och nya upptäckter. På Gotland finns det mer än 150 naturreservat som väntar på dig. Det finns några saker som är bra att känna till när du ger dig ut i naturen på ön.

KALENDER

 • 01 12 jun 2022 aug 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Drop-in-guidning i Naturums trädgård Vi berättar om vilda och tama bin, hur de vill bo och vad de tycker om att äta.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 jul 2022 Klocka som ikon 12.30 - 13.15
  Så förbereder du dig för krisen eller kriget Vattendunkar i källaren och pengar i madrassen. Miguel Guerrero delar med sig av sina bästa tips på hur du förbereder dig för svårare tider. Föreläsning och frågestund.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 jul 2022 Klocka som ikon 13.30 - 14.15
  Det svenska valet - påverkan och falsk opinionsbildning Falsk information, elektroniska angrepp och påverkanskampanjer med syfte att påverka årets val - hur stora är riskerna för att det faktiskt sker? Hur ser hotbilden ut och vad gör svenska myndigheter f...

  Ingen anmälan krävs

 • 05 jul 2022 Klocka som ikon 14.30 - 15.15
  Totalförsvaret i framtiden Hur vill vi att totalförsvaret ska utvecklas? Vad händer nu och framöver? Hur ser kopplingen mellan det militära och civila försvaret ut och hur kommer de samverka vid höjd beredskap? Panelsamtal och ...

  Ingen anmälan krävs

Om oss

Varje droppe räknas

Både grundvattennivåerna och vattennivåerna i de gotländska vattendragen är nu låga och vi behöver alla hjälpas åt att spara på vattnet.

Natur och landsbygd

Nya fågelområden

Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att föreslå nya fågelområden till Natura 2000-nätverket. Ett förslag för Gotlands län är klart och ute för synpunkter. Här kan du ta del av förslaget.

Samhälle

Läget i omvärlden

Rysslands invasion av Ukraina påverkar omvärlden och Sverige på flera olika sätt. Här har vi samlat information om kriget och hur det påverkar Gotlands län.

Miljö och vatten

Håll utkik efter Gotland ställer om-aktiviteter!

2040 ska Gotland vara klimatneutralt och energisystemet baseras på förnybar energi. För att nå dit behöver vi bli fler som lär oss mer om energi- och klimatomställningen.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länet.

Om oss

Vilka är Gotlands landskapsrätter?

Hur ser den typiska måltiden ut på ett gotländskt middagsbord så här en bit in på 2020-talet? Nu har du chansen att vara med och skapa Gotlands nya landskapsmåltid.

NYHETER

 • 2022-06-21

  Nytt uppdrag för att öka utrikes födda kvinnors inträde på arbetsmarknaden

  Regeringen ger länsstyrelsen och flera myndigheter i uppdrag att ta fram en myndighetsgemensam plan för att öka utrikes fö...
 • 2022-06-21

  Samlad lägesbild för Gotlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...
 • 2022-06-21

  Almedalsveckans program i residensets trädgård

  Under årets Almedalsvecka bjuder Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Havs- och vattenmyndigheten, Jämställdhetsmy...