• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

27 mar 2023 klocka 08.30 - 10.15

Frukostseminarium om kurser i digital kompetens för nyanlända personer

Närbild på händer som håller i en mobiltelefon

Vi lever i ett samhälle som digitaliseras snabbt där offentliga tjänster alltmer sammanflätas med digitala plattformar vilket ställer högre krav på nyanlända invånare. Mot den bakgrunden bjuder vi in till ett seminariet där Stockholms stad, Danderyds kommun och FoU Nordost berättar om sitt arbete med digital inkludering av nyanlända med syftet att underlätta etableringen i Sverige.

Under seminariet kommer en ny delningsplattform att presenteras där det material som behövs för att starta igång kurser i digital kompetens kommer finnas tillgängligt.

Målgrupp

Seminariet riktar sig till kommunanställda i Stockholms län som möter målgruppen nyanlända.

Vi bjuder på fika från 8.30.

Välkommen!

  • Stockholm stads Welcome house berättar om projektet ”digital etablering” där nyanlända personer erbjuds kurser i digital kompetens samt berättar om hur deras externa samverkan med den privata sektorn och det civila samhället bidragit till en ökad digital inkludering.
  • Danderyds kommun berättar om den kurs i digital kompetens som erbjuds nyanlända i kommunen och presenterar den digitala delningsplattform som kommer finnas tillgänglig med kursmaterial.
  • Christofer Lindgren från FoU nordost berättar om vad som är viktigt att tänka på vid insatser som syftar till att öka nyanlända personers digitala inkludering och kompetens utifrån rapporten ” Nyanländ i det digitaliserade samhället– En utvärdering av kurser för ökad digital förmåga och delaktighet bland nyanlända i Danderyd.”
Var:
Länsstyrelsen, Regeringsgatan 66, våning 4
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
20 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Meddela eventuella kostallergier till linnea.sveide@lansstyrelsen.se.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 20 mars klockan 23.59.

Kontakt