• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Vind i kombination med snöfall i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

23 sep 2022 klocka 09.30 - 12.30

EKO-dagen på Gotland 2022

Den 23 september anordnas årets EKO-dag, med tema självförsörjning. Följ med länsstyrelsen och KRAV till Mickelgårds i När och lär dig om hur de arbetar med ekologisk produktion av bland annat Gotlandslins.

Inom tio år ska en tredjedel av den svenska jordbruksmarken brukas ekologiskt. Samtidigt minskade den ekologiska odlingen på flera håll i landet under förra året. För att uppmärksamma ekologisk produktion och få fler gårdar att ställa om anordnar länsstyrelser runtom i landet en eko-dag den 23 september.

Dagens innehåll

Inom länsstyrelsens projekt ”Ekologisk produktion” kommer vi att besöka Mickelgårds i När där Mari och Jörgen visar och berättar om hur de arbetar, framförallt om sin odling av Gotlandslins. Då baljväxter är kväveupptagare behöver man inte tillföra gödsel på dessa odlingar, vilket ger minskat gödselbehov för gården som helhet. Åsa Orrö och Lina Larsson från KRAV kommer att berätta om hur ekologisk produktion kan bidra till ökad självförsörjning samt om hur KRAV arbetar för att öka efterfrågan på ekologiska produkter.

Praktisk information

Vi samlas klockan 09.30 på gårdsplanen vid När Mickelsgårds 395.

Under dagen kommer länsstyrelsen att bjuda på fika. Har du behov av specialkost kan du kontakta Cecilia Palmén via e-post: cecilia.palmen@lansstyrelsen.se eller telefon: 010-223 92 25

Vi kommer till stor del att vara inomhus men det blir även en del rundvandring ute, så kläder efter väder rekommenderas.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 21 september klockan 23.30.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Varmt välkommen!

Aktiviteten anordnas genom projektet Ekologisk produktion och bekostas med medel från EU och svenska staten. Träffen riktar sig främst till ekologiska lantbrukare och de som är intresserade av att ställa om till ekologiskt, men alla är välkomna.

Var:
När Mickelgårds 395 (samling på gårdsplan)
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 sep 2022

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss