02 dec 2020 klocka 17.30 - 19.00

Är du säker på att du inte är dopad? - en digital föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal

Person som lyfter en skivstång

Vad vet vi om dopningsmedel och kosttillskott och hur det kan påverka oss? Hur ser den mediala bilden av den perfekta kroppen ut och hur påverkar den oss? Kan vi skapa våra egna kroppsideal? Kan vi vara säkra på att vi inte är dopade?

 

Dessa frågor och många fler, får du svar på i en utmanande och underhållande föreläsning av antidopningsexperten och projektledaren för 100% ren hårdträning, Johan Öhman

Det har aldrig funnits så mycket kroppsförändrande preparat i omlopp som det gör idag och efterfrågan har aldrig varit större. Media förser oss konstant med budskap om hur vi ska se ut, hur vi ska träna och vad vi ska äta. Antalet användare av anabola steroider är rekordstort och det säljs kosttillskott för miljardbelopp i Sverige varje år.

Under den här föreläsningen får du lära dig mer om vilka samband det finns mellan dopning, kosttillskott och de kroppsideal som råder i dagens samhälle. Du får också veta mer om vilka faror det kan finnas med att använda förbjudna preparat.

Hur långt är vi beredda att gå för att få den perfekta kroppen…

Föreläsningen anordnas av Länsstyrelserna i Jönköping, Kronoberg och Kalmar län, och är en av de insatser som görs inom det förebyggande antidopningsarbetet i samarbete mellan Smålandslänen.

Föreläsningen kommer att ske digitalt, via Skype företag.  Länk skickas ut några dagar innan mötet äger rum. Anmäl dig till föreläsningen via formuläret nedan. Sista dag för anmälan är den 26 november.

Vid frågor kontakta: Anna Ståhl, e-post: anna.stahl@lansstyrelsen.se

Varmt välkommen med din anmälan!

VAR:
Föreläsningen sker digitalt, via Skype företag
KOSTNAD:
Kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 nov 2020

Anmäl dig

Kontakt