Jobba hos oss 

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.


Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ingenjörer, veterinärer, naturvetare, agronomer med flera.

Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.


Länsstyrelsen i Västra Götalands län arbetar för ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle. Vi vill bidra till ett samhälle där människor, djur och natur har det bra. Det handlar om frisk luft, rent vatten, levande landsbygd, bra djurskydd, rika kulturmiljöer, mänskliga rättig­heter, jämställdhet, integration, folkhälsa och en rad andra frågor.

Kontakta oss

Personalenheten
personal punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se¤personal punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 40 00

Några anställda på Länsstyrelsen

Läs om vad några av oss gör på jobbet och varför vi tycker det är så bra på Länsstyrelsen.