Elbilsrally på Göteborg City Arena

Sverige står inför en bred introduktion av elfordon. Den 16 september anordnas elbilsrallyt eLeMans för andra året i rad för att visa på utvecklingen inom elfordonsmarknaden.
Foto: www.elemans.se

Tävlingen är öppen för företag, kommuner och privatpersoner. Antalet deltagande bilar är maximerat till 20 där varje bil ska ha minst en förare och en bisittare. Varje team får vara max fyra personer. Åskådare hälsas välkomna – gratis inträde.

–Syftet med tävlingen är att låta fordon och förare få visa vad tekniken inom elfordon klarar idag, säger Jakob Lagercrantz, projektledare för ECOAST.

Elbilsrallyt avgörs i tre lopp, som fokuserar på energieffektiv körning och manöverprov. Dessutom ingår tävlingsmoment där det gäller att pricka exakta genomsnittshastigheter på ett varv.

Försäljningen av elfordon ökar månad för månad och det finns olika modeller på marknaden. Tävlingen är öppen för elbilar och laddhybrider. Laddhybriderna som deltar måste klara 40 varv runt banan (40 x 1 550 meter) på ren eldrift.

När: Måndagen den 16 september kl. 10:00-18:00

Media är speciellt välkomna vid lunch kl. 13:00 då vi berättar om utvecklingen kring elladdinfrastruktur i Västsverige och eLeMans. Därefter går starten i manöverprovet.

Var: City Race Arena på Frihamnspiren i Göteborg

Elbilsrallyt eLeMans anordnas av Länsstyrelsen i Västra Götalands län inom ramen för en satsning på elladdinfrastruktur längs E6 mellan Göteborg och Oslo, projekten ECOAST och Infragreen. I Infragreen är Fyrbodals Kommunalförbund en partner.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88