Första spadtaget för naturum Kosterhavet 

Publicerad
2011-12-07
Kategori
Djur & natur
Ämnesområde
Friluftsliv, Skyddad natur

Nu har första spadtaget tagits för ett naturum i Kosterhavets nationalpark. Det kommer att ligga vid Ekenäs på Sydkoster i Strömstads kommun och beräknas stå klart för invigning 12-12-12.

Ja 

Regeringen fattade den 17 november beslut om att Naturvårdsverket kunde uppföra naturum Kosterhavet. Naturvårdsverket finansierar med 20 miljoner, Länsstyrelsen i Västra Götalands län med 4,5 miljoner och Strömstads kommun genom AB Strömstadslokaler med 3,5 miljoner kronor.  

Naturum Kosterhavet kommer att innehålla en utställning med information om nationalparken, en hörsal och ett kontor för Kosterhavsförvaltningen. Hörsalen blir också ett viktigt tillskott som samlingslokal för Kosterborna.

Läs mer på Kosterhavets webbplats.

Första spadtagen

Första spadtaget för naturum Kosterhavet tas av från vänster Göran Wallo, VD för AB Strömstadslokaler, Paul Mattsson, VD för byggnadsfirman Mattsson & Nilsson, Ronnie Brorsson, kommunstyrelsens ordförande i Strömstad, Göran Bengtsson, ordförande i Kosterhavsdelegationen och Anders Tysklind, chef för Kosterhavets nationalpark.

Foto: Stefan Husár

Fotomontage över blivande naturum

Naturum Kosterhavet kommer att ligga vid Ekenäs på Sydkoster.

Fotomontage: White arkitekter.

Senast uppdaterad: 2011-12-07    

Kontakta oss

Anders Tysklind
010-2244741
070-3656663
Naturvårdsenheten
natur punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se¤natur punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 40 00