Projektstöd 

Syltburkar med rutiga tyglock
Du som har idéer kring lokalt producerad mat kan söka projektstöd hos Länsstyrelsen. Foto: Måns Langhjelm

Länsstyrelsen kan ge dig ekonomiskt stöd till ett projekt som gynnar den regionala tillväxten och utvecklingen.

 

Syftet med projektstöden är att stärka lokal och regional konkurrenskraft i alla delar av landet. Du kan söka projektstöd om du tillsammans med andra har en idé som ni vill genomföra i ett projekt. Projektet ska vara något nytt, ligga utanför de ordinarie verksamheterna och vara väl avgränsat i tid. Resultatet av projektet ska vara till nytta för flera.

Stöd till regional utveckling

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna de statliga myndigheterna i länet, miljöfrågor samt jämställdhets- och integrationsfrågor. Länsstyrelsen ser särskilt positivt på ansökningar inom dessa områden. Läs mer om stöd till regional utveckling.

Stöd till utveckling av landsbygden

Vad kan man få stöd till?

Landsbygdsprogrammet kan ge stöd till projekt som utvecklar förutsättningarna på landsbygden. Läs mer under Vad ger vi stöd till

Jag har en projektidé - vad gör jag nu?

För att se om idén passar inom landsbygdsprogrammet är det bra att börja med att svara på "Åtta frågor". En kort beskrivning av projektidén som vi tittar på.

Vi gör en första bedömning av idén. Vi brukar kunna ge svar inom tre-fyra veckor. Är idén intressant för landsbygdsprogrammet kan man gå vidare med en Ansökan om projektstöd.

Kontakta oss

Ingrid Guldbrand
010-2245664
Landsbygdsenheten
landsbygd punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se¤landsbygd punkt vastragotaland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 40 00

Viktig information

De pengar som Länsstyrelsen i Västra Götaland har haft tilldelade för programperioden 2007-2013 är nu slut. Det innebär att vi i nuläget inte kan ta emot fler ansökningar om projektstöd. Vi hänvisar till nästa programperiod 2014-2020 som börjar någon gång under 2014.

Kontakt vid regional utveckling

Ruddi Laang  
010-224 48 33
staben.vastragotaland@
lansstyrelsen.se

010-224 40 00