Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 849 träffar
 • Konferens om skogsbranden

  2014-10-27

  Välkommen till en konferens om skogsbranden i Västmanland. Alla som deltog i arbetet och samtliga berörda ges möjlighet att dela bilder och reflektera tillsammans i avvaktan på lärande från kommande utvärderingar och utredningar.

 • Att förse tonåringen med alkohol inför festen ger falsk trygghet

  2014-10-27 Pressmeddelande:

  Åtta av tio tonårsföräldrar i länet vet att de inte kan ha kontroll över tonåringens drickande genom att själva köpa ut alkohol. Men hos var sjätte lever myten fortfarande kvar.

 • Energikonferens i Västerås

  2014-10-22

  Idag inledningstalade landshövding Ingemar Skogö på HUB 2014, Västerås nya energikonferens. Syftet med konferensen är att samla företag och myndigheter inom energisektorn i Sverige för att diskutera framtidens energisystem.

 • Brukarundersökning 2014 – se resultatet

  2014-10-22

  Länsstyrelserna får högt betyg på handläggning av lönegaranti, prövning av avfall och samordning och handläggning inom alkohol- och tobaksfrågor.

 • Hur kan jag använda mig av VISS?

  Vattendroppar
  2014-10-21

  VattenInformationsSystem Sverige (VISS) innehåller information om Sveriges större sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten. Vi erbjuder webbutbildningar i oktober-november 2014.

 • Trädgårdsguide Bergslagen

  ros
  2014-10-20

  Följ med på en resa till Bergslagen och upptäck de många sevärda trädgårdarna. Prunkande oaser bland gruvor, vattendrag och kärva bruksmiljöer. Boken presenterar 16 utvalda trädgårdar, alla med sitt s...

 • Länsstyrelserna söker nya begravningsombud

  Länsstyrelserna i samverkan
  2014-10-17

  Länsstyrelsen ska förordna ett eller flera begravningsombud att granska hur församlingen tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan.

 • Filmer från konferensen "Hur hanterar vi social oro i Västmanland?"

  Foto från paneldiskussion.
  2014-10-16

  Konferensen, som lockade ett 150-tal deltagare från hela länet, är en del i Länsstyrelsens pågående arbete om sociala risker/social oro. Syftet med konferensen var att belysa olika perspektiv på socia...

 • Vi vill tacka dig för arbetet i samband med skogsbranden

  Foto från brandområdet
  2014-10-16

  Genom en ceremoni på Aros Congress Center vill vi tacka dig som på något sätt deltagit i arbetet med skogsbranden i Västmanland. Länsstyrelsen, berörda kommuner och räddningstjänster vill med ceremoni...

 • Socialnämnders och vårdgivares ansvar i arbetet mot våld i nära relationer

  Inbjudan konferens
  2014-10-15

  Socialstyrelsen och Länsstyrelserna bjuder in beslutsfattare och yrkesutövande inom hälso- sjukvård och socialtjänst samt ideella aktörer till regionala konferenser på sju platser i landet.

 • Ersättning för skador på privat tomtmark i samband med räddningsinsats

  Inbjudan konferens
  2014-10-15

  Under räddningsinsatsen vid skogsbranden i Västmanland uppstod det skador på en del privata tomter, bland annat fälldes en del träd. Länsstyrelsen har nyligen beslutat att ta hela kostnaden för att återställa tomtmark efter de skador som räddningsinsatsen orsakat.

 • Reflektioner efter skogsbranden - konferens 24 november

  Konferens 24 november
  2014-10-13

  Det unika samarbetet som ägde rum under skogsbranden är temat på en konferens den 24 november i Västerås. Boka in datumet redan nu.

 • Länsstyrelserna lanserar Sveriges länskarta

  veriges länskarta - en ny karttjänst
  2014-10-13

  Sveriges länskarta heter den nya karttjänst som länsstyrelserna nu lanserar för ökad tillgång till allmänintressant geografisk information.

 • Invigning av E18 Västerås-Sagån

  veriges länskarta - en ny karttjänst
  2014-10-09

  Landshövding Ingemar Skogö och Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm inviger den nya motorvägen på E18 sträckan Västerås-Sagån. Kom och fira den nya motorvägen 10 oktober.

 • Vad hände på konferensen "Hur hanterar vi social oro i Västmanland?"

  Foto av paneldebattörer.
  2014-10-08

  Konferensen, som lockade ett 150-tal deltagare från hela länet, är en del i Länsstyrelsens pågående arbete om sociala risker/social oro.

 • Jakt och säkerhet i det branddrabbade området

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-10-07

  Den 13 oktober startar älgjakten i länet. Länsstyrelsen avråder de jaktlag som vanligtvis jagar i det område som berörts av skogsbranden från jakt på grund av faran att vistas i området.

 • Tillväxtdagen i Västerås

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-10-06

  8 oktober talar landshövding Ingemar Skogö på Tillväxtdagen I Västerås. Temat är förutsättningarna för fortsatt tillväxt och utveckling i regionen.

 • Ambassadörer besöker Västmanland

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-10-03 Pressmeddelande:

  Ambassadörer och diplomater från 36 länder besöker Västmanland under en dag. Syftet är att lära känna det svenska samhället utanför huvudstaden och att knyta kontakter med näringsliv och myndigheter.

 • Satsning på länets styrkeområde Järnväg

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-10-01

  Länsstyrelsen ger 150 000 kronor till Järnvägsklustrets förstudie -Utveckling av styrkeområdet Järnväg.

 • Visning av arkeologiska undersökningar

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-09-29

  Onsdagen den 1 oktober kl. 14.00 visar vi de arkeologiska undersökningar som har genomförts vid väg 252 strax norr om Hallstahammar.

Träffar per nyhetstyp