Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 792 träffar
 • Effektivare djurskyddskontroller under 2014

  Fårflock
  2015-05-04

  Under 2014 genomförde länsstyrelserna i Sverige 12 820 djurskyddskontroller, visar Jordbruksverkets analys som presenteras idag. Kontrollerna har blivit effektivare även om variationerna mellan länen ...

 • Skyltar i brandområdet

  Fårflock
  2015-04-23

  När förbudet hävs att vistas i den branddrabbade skogen kommer länsstyrelsen sätta upp informationsskyltar i området. Som fastighets- eller markägare kan du få låna skyltar att sätta upp på din mark.

 • Inga glödbränder upptäckta

  Infrarödbild på mark där det tidigare funnits en glödbrand.
  2015-04-21

  En överflygning som gjorts över området som drabbades av skogsbranden 2014 visar att samtliga av de så kallade ”hot spotsen”, platser där glödbränder pyrt långt nere i marken, verkar ha slocknat.

 • Länsstyrelsen agerar mot avfallslukt i sommar

  Infrarödbild på mark där det tidigare funnits en glödbrand.
  2015-04-20 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen kräver av Mälarenergi att de följer den beslutade åtgärdsplanen så att det inte blir någon avfallslukt i sommar. Om det blir luktstörningar vid hantering av avfall kan Mälarenergi under en period behöva byta bränsle.

 • Flygolycka övas vid Hässlö flygplats

  Infrarödbild på mark där det tidigare funnits en glödbrand.
  2015-04-17

  Måndag till torsdag i vecka 17 håller Mälardalens Brand- och Räddningsförbund, MBR, en samverkansövning ute på Hässlö flygplats.

 • Vattenmyndigheten ansöker om stort LIFE-projekt

  Infrarödbild på mark där det tidigare funnits en glödbrand.
  2015-04-17 Pressmeddelande:

  Vattenmyndigheten för Norra Östersjöns vattendistrikt har precis skickat in en ansökan för ”LIFE IP North Baltic”. Syftet är få bidrag från EU till miljöförbättrade åtgärder i våra vatten.

 • Öppet öga – för naturens bästa

  Öppet öga - Berguv
  2015-04-15 Pressmeddelande:

  Länsstyrelserna och Polisen vill förebygga brott i naturen med kampanjen Öppet öga. Syftet är att få människor att hjälpa till att bevara värdefulla och skyddsvärda växter och djur i Sverige.

 • Grodlek på Djäkneberget

  Grodlek på Djäkneberget
  2015-04-13

  Nu leker grodorna på Djäkneberget i Västerås.

 • Hur går det för Västmanland?

  Grodlek på Djäkneberget
  2015-04-10

  Få en bild av utvecklingen i länet under årets konferens om det regionala utvecklingsprogrammet, RUP. För varje insatsområde redovisar vi ett antal indikatorer som visar om utvecklingen gick åt rätt håll under 2014.

 • Romernas internationella dag

  Grodlek på Djäkneberget
  2015-04-08

  Tisdagen den 8 april är det romernas internationella dag och det uppmärksammar Länsstyrelsen genom att hissa den romska flaggan. Romerna är en av de erkända nationella minoriteterna i Sverige.

 • Positiva erfarenheter av hur mottagandet av ensamkommande barn fungerar

  Grodlek på Djäkneberget
  2015-04-07

  Många kommuner i Sverige anser att mottagandet av ensamkommande barn och ungdomar fungerar bra. Det visar länsstyrelsernas gemensamma enkätundersökning om mottagande och etablering av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn, META 2014.

 • Länsstyrelsen och räddningstjänsterna samverkar i naturvårdsprojekt

  Naturvårdsbränning i naturreservatet Lappland sommaren 2014.
  2015-03-30 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen och Mälardalens Brand- och Räddningsförbund, Räddningstjänsten Sala-Heby och Södra Dalarnas Räddningstjänst kommer att samverka i samband med sommarens naturvårdsbränning i naturreservat...

 • Fynd av fågelinfluensa hos svanar

  Naturvårdsbränning i naturreservatet Lappland sommaren 2014.
  2015-03-20

  Jordbruksverket meddelar idag att fågelinfluensa har upptäckts hos två döda knölsvanar som hittats på Djurgården i Stockholm. Denna typ av virus smittar inte människor utan är en fjäderfäsjukdom.

 • Två naturvårdsprojekt till Surahammar

  Foto av skogsbäck
  2015-03-20 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen ger drygt 2,1 miljoner kronor till nio lokala naturvårdsprojekt i Västmanland, varav två i Surahammars kommun. Det ena handlar om att få större kunskap om biologisk mångfald i små skogsb...

 • Länsstyrelsen uppmärksammar Världsvattendagen

  Logga för Världsvattendagen 22 mars 2015
  2015-03-20 Pressmeddelande:

  Den 22 mars är det Världsvattendagen med temat ”Vatten och Hållbar utveckling”. Länsstyrelsen i Västmanland uppmärksammar dagen genom att veckan efter bjuda in till en vattenvecka. Syftet är att visa ...

 • SM-guldmedaljörer hyllades på slottet

  Logga för Världsvattendagen 22 mars 2015
  2015-03-20

  Landshövding Håkan Wåhlstedt bjöd in spelare och ledare från VSK-bandy till slottet under torsdagseftermiddagen för att fira att laget tagit sitt 19:e SM-guld.

 • Hundar i naturen

  Logga för Världsvattendagen 22 mars 2015
  2015-03-16

  Ta gärna med dig din hund i naturen. Men för att skydda vilda däggdjur och fåglar är kraven på dig som hundägare stor.

 • Västmanland är Sveriges starkaste exportlän

  Logga för Världsvattendagen 22 mars 2015
  2015-03-13

  Under 2014 exporterade Västmanland varor för nära 41 miljarder kronor. Det visar att näringslivet står starkt inom många områden, framför allt den högteknologiska tillverkningsindustrin och styrkeområdena automation, energi och järnväg.

 • Välkommen till årets natur- och kulturguidningar!

  Stuga på Aggarön
  2015-03-13

  Nu kan du ta del av årets program för natur- och kulturguidningar som har mycket att bjuda på. I år har du bland annat möjlighet att uppleva blomstervandringar, nattfågellyssning, kanot- och cykelture...

 • Rekommendationer för ny bebyggelse runt Mälaren

  Stuga på Aggarön
  2015-03-10

  Mälaren har stor översvämningsrisk i dag. Därför har länsstyrelserna i regionen nu tagit fram gemensamma rekommendationer för på vilka nivåer ny bebyggelse runt sjön kan planeras. Rapporten presenteras i dag på Mälarkonferensen på Uppsala slott.

Träffar per nyhetstyp