Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 860 träffar
 • Nytt fibernät

  2014-11-25

  Under tisdagen inviger landshövding Ingemar Skogö fibernät i Gussjö Smedsbo Holmbo. Det är det första byanätet som färdigställts i Sala kommun.

 • Makedonsk minister till Västerås

  2014-11-25

  Västmanland får besök av Makedoniens investeringsminister Bil Pavleski under tisdagen 25 november. Besöket ingår i ett veckolångt program med besök i flera län i Sverige. Syftet med besöket är att diskutera affärsutveckling mellan Sverige och Makedonien. Besöket inleds på ABB, därefter följer ett be...

 • Gammal gruvbrytning har orsakat föroreningar

  2014-11-21

  Undersökningar vid Nedre Skärsjön i Skinnskattebergs kommun visar att rester från tidigare gruvbrytning innehåller höga halter av bland annat arsenik. Länsstyrelsen ska därför sätta upp informationsskyltar och eventuellt göra nya avspärrningar i området.

 • Örat mot rälsen

  2014-11-20

  Idag inledningstalar landshövding Ingemar Skogö på en järnvägskonferens och mässa i Västerås. Arrangörer av konferensen ”Örat mot rälsen” är Järnvägsklustret, ett samarbete mellan företag och myndigheter i Västmanland för att stärka branschen.

 • Alla som utsetts till Årets nybyggare bjuds in till middag på slottet

  2014-11-19

  Sedan 2003 har Almi Företagspartner Mälardalen delat ut Årets Nybyggare. En utmärkelse till företag som startats och drivs av personer med utländsk bakgrund. Nu är det dags för alla 17 pristagare i Västmanland att träffas på Västerås Slott för att utbyta erfarenheter och belönas med en middag hos la...

 • Framtidens arbetsliv i en digitaliserad värld

  2014-11-19

  Den 14 november ordnade Länsstyrelsen och Mälardalens högskola konferensen Kompetens för tillväxt på temat ”Framtidens arbetsliv i en digitaliserad värld”. Konferensen samlade ett 70-tal deltagare från hela länet. Kompetens för tillväxt är en del i kompetensplattformsarbetet i Västmanland.

 • Fjäderfän ska hållas inomhus

  2014-11-19

  Jordbruksverket har fattat beslut om restriktioner för svenska fjäderfän. Anledningen är de fall av fågelinfluensa som förekommit bland fjäderfän i Tyskland, Holland och Storbritannien.

 • Stämningsfull ceremoni för skogsbrandens hjältar

  Tackceremonin på ACC
  2014-11-18

  Igår samlades 800 personer på Aros Congress Center i Västerås för att uppmärksamma och minnas räddnings- insatsen av skogsbranden i Västmanland sommaren 2014.

 • Distansutbildning i Förebyggandets konst - Föräldrastöd

  Tackceremonin på ACC
  2014-11-17

  För dig som jobbar med föräldrastöd finns möjlighet till distansutbildning i Förebyggandets konst - Föräldrastöd. Sista anmälningsdag till vårens kurser är den 19 december.

 • Ny i Sverige – vilken service finns i kommunen?

  Tackceremonin på ACC
  2014-11-14

  Att hitta rätt och användbar information om landets kommuner kan vara svårt för den som är ny i Sverige. Nu har länsstyrelsernas gemensamma portal för samhällsinformation till nyanlända utvecklats. Alla Sveriges 290 kommuner finns presenterade tillsammans med en praktisk servicekarta.

 • Samhällets arbete mot våld i nära relationer stärks

  våld i nära relationer
  2014-11-13 Pressmeddelande:

  Socialstyrelsen och Länsstyrelserna arrangerar sju regionala konferenser om kommuner och landstings utökade ansvar i arbetet mot våld i nära relationer. Syftet är att socialnämnder och vårdgivare ska ...

 • Samråd vattenförvaltning– vad tycker du?

  Logga samråd
  2014-11-03

  Den 1 november 2014 till den 30 april 2015 genomförs samråd kring Förslag till förvaltningsplan, miljökvalitetsnormer samt åtgärdsprogram med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning, för Sveriges fem v...

 • Miniminivåer för varg

  Logga samråd
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag beslutat hur många vargar och björnar det minst ska finnas i varje län. Den fastställda miniminivån för Västmanlands län är en vargföryngring (vargkull). För Västmanland stämmer det med förslaget som Länsstyrelsens Viltförvaltningsdelegation lämnade i september.

 • Att förse tonåringen med alkohol inför festen ger falsk trygghet

  Logga samråd
  2014-10-27 Pressmeddelande:

  Åtta av tio tonårsföräldrar i länet vet att de inte kan ha kontroll över tonåringens drickande genom att själva köpa ut alkohol. Men hos var sjätte lever myten fortfarande kvar.

 • Inbjudan - Konferens om skogsbranden

  Logga samråd
  2014-10-27

  Arbetar du med krishantering i någon form är du välkommen att ta del av reflektioner och gemensamma bilder från de som deltog i arbetet med skogsbranden i Västmanland. På konferensen medverkar de som deltog i arbetet och de som berördes av branden.

 • Energikonferens i Västerås

  Logga samråd
  2014-10-22

  Idag inledningstalade landshövding Ingemar Skogö på HUB 2014, Västerås nya energikonferens. Syftet med konferensen är att samla företag och myndigheter inom energisektorn i Sverige för att diskutera framtidens energisystem.

 • Brukarundersökning 2014 – se resultatet

  Logga samråd
  2014-10-22

  Länsstyrelserna får högt betyg på handläggning av lönegaranti, prövning av avfall och samordning och handläggning inom alkohol- och tobaksfrågor.

 • Hur kan jag använda mig av VISS?

  Vattendroppar
  2014-10-21

  VattenInformationsSystem Sverige (VISS) innehåller information om Sveriges större sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten. Vi erbjuder webbutbildningar i oktober-november 2014.

 • Trädgårdsguide Bergslagen

  ros
  2014-10-20

  Följ med på en resa till Bergslagen och upptäck de många sevärda trädgårdarna. Prunkande oaser bland gruvor, vattendrag och kärva bruksmiljöer. Boken presenterar 16 utvalda trädgårdar, alla med sitt s...

 • Länsstyrelserna söker nya begravningsombud

  Länsstyrelserna i samverkan
  2014-10-17

  Länsstyrelsen ska förordna ett eller flera begravningsombud att granska hur församlingen tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan.

Träffar per nyhetstyp