Många besökare på Hälleskogsbrännans dag

Under söndagen öppnade Länsstyrelsen vägen genom det blivande naturreservatet Hälleskogsbrännan för biltrafik. Intresset var stort och parkeringen blev snabbt full när ett hundratal bilar skulle parkera.
Besökare till Hälleskogsbrännans dag

Det blev en lyckad familjedag vid Grävlingsberget på Hälleskogsbrännans dag när lite drygt 1 000 personer besökte området. I strålande väder letade sig besökarna upp till den kommande utkiksplatsen, grillade korv och gick tipspromenaden genom det steniga landskapet.

- De besökare jag pratade med tyckte att det var roligt att äntligen få besöka området och många pratade om att de snart ska dit igen, säger Erik Andersson, naturvårdshandläggare.

Många från Länsstyrelsen var på plats och berättade bland annat om naturens och djurens återhämtning, om nya kultur- och fornminnen vi funnit i området och om de kommande planerna för naturreservatet.

- Vi planerar att bygga en spång upp till Grävlingsberget där det även ska bli ett utkikstorn. I området planerar vi även för ett uteklassrum och nya skyltar, säger Erik Andersson.

Med på plats var även Sala kommun, Surahammars kommun och Skogsstyrelsen.