Aktuella vädervarningar i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

26 apr 2024 klocka 09.00 - 10.00

Del 2: Ungas inkludering i samhällsplanering – hur blir det verkstad?

Illustration av fyra rutor med fyra olika kontorsrum där folk för dialog med varandra.

Illustration: Sofia Lundell/Länsstyrelsen Västernorrland

Välkommen till ett inspirationswebbinarium, en del av en serie seminarier under våren som syftar till att med olika exempel från landet och länet synliggöra projekt och metoder som inspiration för att stärka arbetet med att inkludera barn och unga i samhällsplaneringen. Denna gång på temat hur vi kan skapa mer levande landsbygder där unga vill ha en aktiv roll i samhällsutvecklingen.

Hur skapar vi mer levande landsbygder där unga vill leva, bo och ha en aktiv roll i samhällsutvecklingen? En framtidsfråga för många kommuner oavsett om de ligger i norra eller södra Sverige. Youth Up North arbetar med utgångspunkten att när unga får möjlighet att påverka sitt lokalsamhälle så bidrar det till att skapa en landsbygd och ett samhälle där unga vill leva och
bo.

Program och föreläsare

  • Helena Forsgren, processledare på Youth Up North, berättar om utvecklingen av metoder genom tvärsektoriella samarbeten mellan civilsamhälle, näringsliv och kommuner, som testas och implementeras lokalt. Kärnan i arbetet är att skapa mötesplatser mellan vuxna beslutsfattare och unga samt bygga strukturer som ger unga inflytande.
  • Dorotea kommun i Västerbotten är en av tre kommuner på landsbygden som medverkat i den första treåriga satsningen med fokus på att identifiera framgångsfaktorer för att skapa en mer levande landsbygd för unga. Amanda Hansson, ungdomskonsulent i Dorotea kommun, berättar om utvecklingsresan som gjorts, de resultat som uppnåtts och vad Dorotea kommun befinner sig idag.

För vem?

Tjänstepersoner och politiker på kommunal och regional nivå exempelvis inom samhällsbyggnad, skola och utbildning, demokrati, kultur och fritid, hållbar utveckling mm
Aktiva inom ungdomsråd, civilsamhällsorganisationer. Alla som är intresserade är välkomna!

Så deltar du

Detta webbinarium kommer att sändas live via plattformen Mediaflow. Du når sändningen via följande länk:

Ungas inkludering i samhällsplaneringen – hur blir det verkstad?, Mediaflow Länk till annan webbplats.

Arrangör

Länsstyrelsen Västernorrland.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Var:
Evenemanget sänds digitalt via plattformen Mediaflow.
Kostnad:
Evenemanget är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Maria Sjöström

Utvecklingsstrateg

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss