Naturum

I ett naturum får du information om en trakts geologi, flora, fauna och kulturhistoria. Du får också tips om utflyktsmål och vandringsleder.
Naturum Höga Kusten.

Naturum vill göra din vistelse i naturen mer innehållsrik. Ett naturum är inte enbart en utställningslokal. Det är en port mot naturen som ger besökaren impulser till att intressera sig för och vistas i naturen. I naturum finns hjälp att få från positiv och kunnig personal.

I vårt län finns två naturum: Höga Kusten och Ånge.

Naturum Höga Kusten

År 2007 invigdes nya naturum Höga Kusten. Det ligger vid foten av Skuleberget och i det naturreservat som omfattar stora delar av berget.

Naturum fungerar som informationsport till Skuleskogens nationalpark, och Skulebergets naturreservat.

I naturum Höga Kusten hittar du information om världsarvet Höga Kustens geologi, natur och kultur. Här finns utställningar som på ett enkelt sätt förklara landhöjningen och hur den upptäcktes.

Naturum Ånge

Naturum Ånge invigdes i juni 1996 och är beläget i Borgsjö längs E 14, 8 mil från Sundsvall, 1 mil från Ånge och 11 mil från Östersund.

Här finns utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om natur- och kultur i Ånge kommun. Intill finns en stor rastplats med lekpark, bad och hundrast. Nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter.

Naturum Ånge & turistbyrån har öppet året om och ordnar även guidade turer.

 Naturum i Västernorrland

 Extern länk