Nyhetsarkiv 

Här kan du hitta nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen.

Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd boxarna till höger.

Följ Länsstyrelsen Västerbotten

Urval: Människa & samhälle, Jämställdhet, NyhetRensa urval
Din sökning gav 42 träffar
 • Samhällsplaneringsdagar för Västerbottens kommuner

  Samhällsplaneringsdagar
  2015-09-08

  För andra året i rad bjöd Länsstyrelsen Västerbotten in till samhällsplaneringsdagar för länets kommuner och övriga offentliga instanser med anknytning till samhällsplaneringen. Närmare 80 deltagare f...

 • Den jämställdhetspolitiska utmaningen - en heldag under Almedalen

  Samhällsplaneringsdagar
  2015-06-29

  Hur effektivt genomförs jämställdhetspolitiken? Vilken forskning ligger till grund för den och hur står sig de jämställdhetspolitiska målen efter nästan ett decennium? Tio år efter den senaste jämställdhetsutredningen har jämställdhetspolitiken flera utmaningar framför sig. Hur möter vi dem?

 • Nationella utbildningar för idéburna verksamheter som arbetar med stöd och skydd till våldsutsatta kvinnor och barn

  Samhällsplaneringsdagar
  2015-06-24

  Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götalands län har gemensamt regeringsuppdrag att lämna stöd till utvecklingen nationellt av skyddat boende för våldsutsatta kvinnor. Som en del i uppdraget kommer länsstyrelserna att anordna två kostnadsfria 5-dagarsutbildningar i norra och södra Sverige...

 • Seminarium kvinnors arbetsmiljö

  Samhällsplaneringsdagar
  2015-05-22

  Länsstyrelsen Västerbotten och Arbetsmiljöverket bjuder in till ett seminarium den 2 juni i Lycksele.

 • Utbildningsdag om ny lagstiftning gällande stärkt skydd mot tvångsäktenskap och barnäktenskap

  Samhällsplaneringsdagar
  2015-03-24

  Från och med den 1 juli 2014 gäller nya straffrättsliga och civilrättsliga bestämmelser som stärker skyddet mot tvångsäktenskap och barnäktenskap. Dessutom avskaffas möjligheten för barn att få dispens att gifta sig och ett nytt brott införs, äktenskapstvång, med straffet fängelse i högst fyra år.

 • Makt och motstånd diskuterades på nationell genusforskarkonferens

  g14
  2014-12-04

  Genusforskare, praktiker och aktivister från hela landet var på plats i Umeå för att utbyta erfarenheter och diskutera maktfrågor under den nationella genusforskarkonferensen g14 – Att utmana makten. ...

 • Samhällets arbete mot våld i nära relationer stärks

  g14
  2014-11-19

  Nu lanseras ett nytt webbanpassat kompetens- och metodstöd för kommuners arbete mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Webbstödet är ett samarbete mellan länsstyrelserna och Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) och finns på NCK:s webbplats.

 • Länsstyrelsen Västerbotten deltar i Mänskliga Rättighetsdagarna

  MR
  2014-11-13

  I år är Mänskliga Rättighetsdagarna på plats under kulturhuvudstadsåret i Umeå med ett program som innehåller en rad skärningspunkter mellan kultur och mänskliga rättigheter.

 • Länsstyrelsen i Västerbotten – för öppenhet och mångfald

  Länsstyrelsen i Västerbotten - för öppenhet och mångfald
  2014-09-29

  Länsstyrelsen medverkade i årets upplaga av Umeå Pride. Under parollen "Länsstyrelsen i Västerbotten – för öppenhet och mångfald" medverkade medarbetare från myndigheten i paraden.

 • Utbildning Kvinnlig könsstympning - en fråga om barns mänskliga rättigheter

  Länsstyrelsen i Västerbotten - för öppenhet och mångfald
  2014-09-11

  Länsstyrelsen Västerbotten bjuder i samverkan med Skellefteå kommun in till en utbildningsdag om kvinnlig könsstympning 3 december i Skellefteå. Ämnet kommer att belysas utifrån såväl individuella och samhälleliga som rättsliga aspekter.

 • Nationell konferens om hållbart skogsbruk i Skellefteå

  Monica Forsman, jämställdhetsdirektör på Länsstyrelsen Västerbotten.
  2014-08-27

  Den nationella konferensen Framtidens hållbara skogsbruk tar avstamp i två viktiga hållbarhetsfrågor för skogssektorn: jämställdhet och vattenmiljöer.

 • Bilder från Skogskollo 2014

  skogskollo
  2014-08-19

  Nu är årets två Skogskollon avslutade. Under några soliga dagar i augusti fick tjejer mellan 10-13 år prova på olika aktiviteter med skogen som tema och träffa kvinnor som jobbar med skogen på olika s...

 • Länsstyrelserna deltar i Nordiskt Forum

  Pratbubblor "Ja" och "samma makt"
  2014-06-09

  Experter inom jämställdhet och mäns våld mot kvinnor från Sveriges 21 länsstyrelser deltar gemensamt i den största kvinnopolitiska konferensen på 20 år; Nordiskt Forum.

 • Rekordstort intresse för Skogskollo

  1
  2014-05-14

  – Det är jätteroligt att så många är intresserade av att vara med. Vi har till och med tjejer som står på kö för reservplatser, säger Lena Jonsson, projektledare för Skogskollo.

 • Framtidens hållbara skogsbruk - med fokus på vattenmiljöer och jämställdhet

  1
  2014-04-15

  Den 24-25 september anordnas en nationell konferens under temat ”Framtidens hållbara skogsbruk- med fokus på vattenmiljöer och jämställdhet” i Skellefteå.

 • Föreläsning om ungas utsatthet på nätet

  1
  2014-03-10

  Länsstyrelsen Västerbotten bjuder in till en halvdagsutbildning om ungas utsatthet på nätet. Ämnet kommer att belysas utifrån frågor om grooming och sex mot ersättning.

 • Västerbottens länsstrategi för jämställdhetsintegrering är klar

  1
  2014-03-04

  2013 fick samtliga länsstyrelser i uppdrag av regeringen att utarbeta en strategi för jämställdhetsintegrering inom respektive län. Nu är "Ett jämställt Västerbotten - Länsstrategi för jämställdhetsintegrering 2014-2016" klar.

 • Sagostund på Lycksele bibliotek

  1
  2014-03-03

  Lördag den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och det vill Länsdelegationen i jämställdhet och Lycksele bibliotek fira genom att bjuda in till Sagostund där böcker med tjejer på äventyr är i centrum.

 • Medverka i genuskonferensen g14

  1
  2014-02-10

  Nu har det blivit dags att anmäla idéer för att medverka i genuskonferensen g14 som äger rum i Umeå 26-28 november. Konferensen är ett tillfälle för praktiker och akademiker att mötas och problematisera frågor om makt som är viktiga i just ert arbete.

 • Konferens om nationella minoriteters rättigheter

  1
  2013-11-12

  Sedan den 1 januari 2010 har de nationella minoriteterna i Sverige särskilda rättigheter till information, skydd för sina språk och kulturer samt inflytande i frågor som berör dem.

Kontakta oss

Jonas Mattebo
Webbredaktör
Kommunikationsenheten
Jonas punkt Mattebo snabela lansstyrelsen punkt se¤Jonas punkt Mattebo snabela lansstyrelsen punkt se
010-2254239
073-8447374

I vårt pressrum hittar du bland annat pressbilder och kontakt-uppgifter för media.