Blanketter och e-tjänster 

Klicka på rubrikerna för att få mer information om blanketten eller e-tjänsten, eller ladda ner den direkt från träfflistan.

Blanketter öppnas i nytt fönster.

Urval: Tillstånd & anmälan, PRensa urval
Filtrera på bokstav
 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 0-9
Din sökning gav 2 träffar
  • Preparering, handel eller förevisning av vilda djur och växter - Verksamhetstillstånd

    Många vilda arter av växter och djur hotas till sin existens. För att skydda dem har EU och Sverige beslutat CITES-förordningen – rådets förordning (EG) nr 338/97 – och artskyddsförordningen (2007:845), som bland annat reglerar handel och förvaring genom att ställa krav på tillstånd och intyg. Här får du information hur du gör för att ansöka om tillstånd för verksamhet som innebär att preparera, ...


    Ämnesområde Hotade växter och djur

  • Pälsdjur - tillstånd enligt 16§ DL

    Här kan du söka tillstånd enligt 16 § djurskyddslagen om du yrkesmässigt eller i större omfattning håller, föder upp, upplåter eller säljer pälsdjur för förvaring eller utfordring. Här får du information hur du gör för att ansöka om tillstånd för verksamhet med djur enligt 16 § djurskyddslagen.


    Ämnesområde Djurskydd

En väg in

Från och med den 1 oktober önskar vi få nya ärenden skickade till vår centrala e-postadress:

vasterbotten@lansstyrelsen.se

 

Stödguiden innehåller information om ekonomiska stöd till företag i Västerbottens län. Guiden vänder sig till dig som redan driver ett företag eller som funderar på att starta upp.