Vandringsleder i Hovfjällets naturreservat invigs på nytt

Vandringsleder i Hovfjällets naturreservat har rustats upp och ska nu invigas på nytt. Lördagen den 30 september 2017 arrangerar Länsstyrelsen Värmland en invigning vid Hovfjällsentrén. Landshövding Kenneth Johansson, kommunalråd Ann-Katrin Järåsen och Hovfjällets VD, Karl-Eric Westerberg invigningstalar.

​Alla är hjärtligt välkomna att delta vid invigningen. Under dagen kommer besökarna att erbjudas guidade vandringar samt barnaktiviteter på temat skog, natur och friluftsliv. Det kommer även att bjudas på fika och livemusik.

Plats

Hovfjällets stora parkering vid entrén

Program

10.30. Guidad vandring i närområdet. Samling vid Hovfjällsentrén.

11.30. Musikunderhållning. För barnen: tipspromenad samt titta och prova vad en scout gör med Karlstads scoutkår. Det bjuds på kaffe och hembakat samt korv med bröd i samarbete med Vitsands hembygdsförening.

11.45.
Invigningstal av landshövding Kenneth Johansson, kommunalråd Ann-Katrin Järåsen och Hovfjällets vd Karl-Eric Westerberg.

12.15.
Musikunderhållning. För barnen: minivandring i skogen, tipspromenad samt titta och prova vad en scout gör med Karlstads scoutkår. Det bjuds på kaffe och hembakat samt korv med bröd i samarbete med Vitsands hembygdsförening.

13.00.
Guidad vandring längs led 3,7 kilometer. Samling vid Hovfjällsentrén.

Bakgrund

Länsstyrelsen Värmland i samverkan med Torsby kommun har varsamt utvecklat de områden som ingår i Hovfjällets naturreservat. Detta för att skapa en större tillgänglighet och ny inspiration för besökare som väljer att njuta av naturreservatets fantastiska miljö.

Cirka 25 km vandringsled har rustats upp och markerats. Spänger över vattendrag och våtmarker har renoverats. Skyltar, informationstavlor och annan turistinformation har installerats. Rastplatser och vindskydd har placerats ut. Området har ett stort värde för friluftslivet och här finns höga naturvärden. De upprustade vandringslederna genomgår just nu en kvalitetssäkring med målsättning att bli utnämnda till en av länets certifierade Värmlandsleder!