Länsstyrelsen online

Länsstyrelsen Värmland nyttjar även andra kanaler än de mer traditionella. Vi har i dagsläget Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn och bloggar och kan inom vissa projekt använda andra sociala nätverk eller medier.

Generellt försöker vi inte göra en uppdelning mellan traditionella och sociala medier utan vi vill som myndighet kunna informera och kommunicera på de sätt som passar de målgrupper vi behöver vända oss till.

Twitter

Via Länsstyrelsens Twitter kan du följa nyheter, länkar till våra pressmeddelanden, tips om aktiviteter samt tweets som vi vidaresänder från andra myndigheter och organisationer vi själva följer. Ställer du en fråga via Twitter ska du även få svar från oss.
> Följ kanalen LST_Varmland

Vi har även en särskild twitterkanal inriktad på rovdjursförvaltningen. Den är för närvarande mer aktiv under specifika tillfällen relaterade till licens- eller skyddsjakt.
> Följ kanalen LSTS_rovdjur

Bloggar

Vilt- och rovdjursförvaltningen har även en bloggen Vilt- och rovdjursförvaltning Värmland för de som vill följa vilt- och rovdjursarbetet på nära håll. Initiativet för bloggen togs i samband med licensjakten på varg under januari månad 2010. 
> Bloggen Vilt- och rovdjursförvaltning Värmland 

Följ även gärna bloggen Värmlandsfiske där en del av våra handläggare inom fiske och biologisk återställning skriver om insatser och aktiviteter inom området.
> Bloggen Värmlandsfiske

Via Life+ Vänerns webb kan du följa ett femårigt EU-projekt som handlar om att restaurera och röja fågelskär i Vänerns skärgård.
> Bloggen Life Vänern

Via bloggen Klarälvsdeltat kan du följa arbetet inom reservatsbildning och få bra och aktuell information om reservatsbildningsprocessen vid Klarälvsdeltat.
> Bloggen Klarälvsdeltat

Gå med i Ett jämställt Värmland. Via sajten kan du som organisation eller företag ansluta dig och stå bakom arbetet med att förändra Värmland till ett län som på riktigt står upp för jämställdhet.  
> Bloggen Ettjamstalltvarmland.nu

Facebook

Myndigheten som helhet har Länsstyrelsen Värmland Facebook. Där kan du följa en del av våra verksamheter från ett mer vardagligt perspektiv. 
> Gilla Länsstyrelsen Värmland

Landshövdingen har en sida på Facebook där du kan följa
rollen samt personen bakom ämbetet.
> Gilla landshövdingen Värmland

Via Stora rovdjuren Värmland på Facebook för vi en dialog, svarar på frågor och ger en inblick i de stora rovdjurens villkor.
> Gilla Stora rovdjuren Värmland

Övriga kanaler hittar du under respektive rubrik i högerspalten.

Instagram

Följ oss gärna på Instagram där vi lägger ut aktuella bilder för att visa mer av det vi gör och den stora bredd av verksamheter som en länsstyrelse jobbar med. Tagga gärna dina bilder med #lstvarmland.
> Gilla Länsstyrelsen Värmland på Instagram

LinkedIn

Vi har närvaro på LinkedIn där vi för närvarande lägger ut aktuella tjänster. Vi kommer att utöka vår aktiva närvaro på LinkedIn.
> Följ Länsstyrelsen Värmland på LinkedIn

Juridiska aspekter

Sociala media är mycket uppmärksammat, såväl i media som inom myndighetssverige. En stor del av diskussionerna handlar om juridik och vad det kan innebära för myndigheter och förvaltningar att använda kanaler som i sig ofta bygger på användargenererat innehåll. 
Mer om juridik och sociala media för en myndighet >>

 Twitter