Ta med ditt resekurage

Pass, pengar och #resekurage. Ta med ditt civilkurage utomlands i jul och var med i kampen för barns rättigheter. Om du ser något som känns fel, säg vad du såg för att anmäla misstänkt sexuell exploatering av barn på resekurage.se till svenska polisen. Du kan även gå direkt till lokal polis på din destination. Tack för att du tar med ditt resekurage!

Varje år åker hundratusentals svenskar utomlands. Men på din resa kan du råka bli vittne till sexuell exploatering av barn där andra turister är förövare, svenska såväl som utländska. Bara en av tio svenskar vet hur man ska gå tillväga för att anmäla brottet. Därför har vi startat initiativet Resekurage.

Vi uppmanar dig att ta med ditt resekurage vart du än åker. Polisen är beroende av allmänhetens tips som kan leda till att fler förövare ställs inför rätta. Det du berättar är ytterst värdefullt, oavsett vad du bevittnade.

Resekurage är ett samarbete mellan Sveriges länsstyrelser, Polisen, Nationellt Metodstöd mot prostitution och människohandel (NMT) och World Childhood Foundation. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

> Läs mer på resekurage.se eller länkarna ovan.