Nu är den färdig - skriften Gärdesgårdar i Värmland med historik och byggbeskrivning

Gärdesgårdar i Värmland är en ny skrift som visar på bredden inom gärdesgårdsbyggandet genom tiderna.  Flera av länets aktiva gärdesgårdsbyggare har deltagit i arbetet med att ta fram skriften
Två vita får bakom gärdesgård

Gärdesgårdar i Värmland innehåller historik, arkivmaterial och gamla bilder, samt dokumentation och beskrivning av gärdesgårdsbygge idag. Skriften kommer att bidra till ett bättre resonemang om hägnadernas historia i Värmland.

Flera av länets aktiva gärdesgårdsbyggare har deltagit i arbetet, delat med sig av sina erfarenheter och kommit med goda råd.

- Det har varit väldigt intressant att få följa dagens gärdesgårdsbyggare och se hur de arbetar, berättar Sara Bodin Olsson på Länsstyrelsen, Lantbruk som författat skriften. Dessutom har vi fått möjlighet att göra en djupdykning i olika arkiv - lokala nedteckningar och dokument, Nordiska Museets material från frågelistor och fotografer, historiska kartor och så förstås alla gamla fantastiska foton.

Beställ skriften

Skriften är gratis och kan hämtas i Länsstyrelsens reception. Det går även att ringa och beställa ett exemplar som skickas via post. Länsstyrelsens reception nås på 054-19 71 05. På så sätt vet du snabbt om det finns exemplar kvar.

Förfrågningar om skriften via e-post till receptionen.varmland@lansstyrelsen.se

Du kan även ladda hem ett exemplar i PDF (3 mb).