Hyra lägergård eller stuga i Florarna naturreservat

Risön och Västergärdet

Lägergården Risön ligger i länets näst största naturreservat Florarna. Den gamla gården med dess byggnader omges av öppna kulturmarker och stora skogar. Nära Risön finns också ett torp, Västergärdet. Husen förvaltas av Länsstyrelsen i Uppsala län och hyrs ut till skolor, föreningar och privatpersoner. 

Risön

Risön har plats för 30 övernattande fördelat på tre olika stugor/sovsalar. Det finns även ett öppet sovloft med  madrasser på övervåningen i huvudbyggnaden med plats för fler övernattande (ca 50 kvm). Pga säkerhetsskäl för högst 15 personer sova på övervåningen. Inspektera nödutgångarna om du ska sova på loftet. Det finns kök för självhushåll med utrustning för upp till cirka 35 personer, varmt och kallt vatten, duschar och toaletter. Ladan som ligger på gården har belysning och stora öppna ytor invändigt som kan nyttjas vid dåligt väder. Ute finns grillplats med ved och möjligheter för att tälta.  

Risön kan hyras mellan 1 maj och 31 oktober.

Nya priser från och med 2016-01-01

Pris per dygn (föreningar och skolor) 900 kronor inklusive moms. Pris per dygn (privatpersoner) 1800 kronor inklusive moms.  

Läs mer om gården Risön här.  

Västergärdet

Torpet Västergärdet ligger för sig själv 500 meter väster om Risön. Här finns sängplatser för 10 personer. Huvudbyggnaden innehåller kök för självhushåll och en bäddsoffa för två personer, ett separat rum med fyra bäddar samt toalett och dusch. I "Källarboden" (separat sovstuga) finns 4 bäddar. Torpet är öppet för uthyrning året om.

Nya priser från och med 2016-01-01

Pris per dygn (föreningar och skolor) 300 kronor inklusive moms. Pris per dygn (privatpersoner) 600 kronor inklusive moms.  

Läs mer om torpet Västergärde här.

Se och göra

Risön omges av gamla hag- och ängsmarker som betas. Naturreservatet Florarna i övrigt erbjuder vandringsleder, möjlighet till naturstudier och utflyktsmål, man kan bl.a. göra ett besök vid en kolarkoja. Naturreservatet domineras av gamla skogar, mossar, sjöar och öppna myrar. Upplandsleden passerar gården.

Markerade stigar finns till de flesta öppna stugor och grillplatser runt om i reservatet. Här finns en karta över stugor och stigar.

 

Bokning

Här kan du se när husen är lediga för uthyrning. Om det är det klicka på länken Bokning för att göra en förfrågan om bokning av Risön eller Västergärdet.