Boende i naturreservat

Länsstyrelsen hyr ut flera boenden i naturreservat. Dels det gamla fiskatorpet i Röllingens naturreservat och dels en lägergård och ett litet torp i Florarnas naturreservat. Att övernatta gör det ju möjligt att njuta en längre tid i nattureservaten. Läs mer om hur du bokar under respektive länk.
Boenden i naturreservat

Gården Risön i Florarnas naturreservat

Risön kan hyras som lägergård mellan 1 maj och 31 oktober. Gården har plats för upp till 30 övernattande fördelat på tre olika stugor/sovsalar. Det finns även ett öppet sovloft utan sängar på övervåningen i huvudbyggnaden med plats för fler övernattande. Läs mer om Risön och om bokning här.

Torpet Västergärde i Florarnas naturreservat

Västergärde är ett torp som tidigare tillhörde gården Risön. I Västergärde finns kök för självhushåll. Totalt finns 10 sängplatser fördelat på två hus - huvudbyggnaden är på 50 m2 och huset över jordkällaren ca 20 m2. Torpet hyrs ut året runt. Läs mer om Västergärde och om bokning här.

Fiskartorpet i Röllingens naturreservat

Torpet är på ca 50 m2 och består av kök och tre rum. Det finns möjlighet för 8 personer att sova i stugan. Torpet hyrs ut året runt. Läs mer om fiskartorpet och om bokning här.