Länsstyrelsen behöver rösträknare

Är du intresserad av att arbeta som rösträknare under den slutgiltiga rösträkningen i höstens val? Länsstyrelsen i Uppsala län söker dig som är samhällsintresserad, noggrann och ansvarsfull.

Att arbeta som rösträknare är ett administrativt uppdrag, inte ett politiskt. Genom att delta i arbetet bidrar du till att genomföra ett rättssäkert val och i förlängningen upprätthålla det demokratiska systemet.

Arbetsuppgifterna som rösträknare innebär att kontrollräkna och bedöma valsedlar, räkna personröster samt i viss mån utföra granskning av ogiltiga valsedlar. Länsstyrelsen kan inför uppdraget komma att göra en säkerhetsprövning av rösträknare.

Arbetets omfattning

Som rösträknare erbjuds du arbete från den 9-10 september och ungefär fram till den 21 september. Vi börjar cirka klockan 8.00 och avslutar cirka klockan 17.00. Vi räknar inte röster lördag och söndag. Med stor sannolikhet kan det bli aktuellt med övertidsarbete under den första veckan.

Utbildning sker på plats under den första räkningsdagen den 10 september. Ersättning utgår per timme inklusive semesterersättning.

Är du intresserad?

Fyll i och skicka in formuläret så återkommer vi till dig.