06- 07 maj 2024 klocka 09.00 - 16.30

Handledarutbildning – lär dig utbilda i totalförsvar

Arbetar du med krisberedskap och totalförsvar och vill lära dig verktyg för att utbilda inom totalförsvar i egen organisation? Då är detta en utbildning för dig.

Under 2024 kommer Försvarshögskolan (FHS) på uppdrag av Länsstyrelsen att påbörja utbildningar i att utbilda i totalförsvar. Det här är för att grundläggande totalförsvarskunskap ska kunna tillhandahållas brett i kommuner, räddningstjänstförbund och regionen, med hjälp och stöd av Länsstyrelsen.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna verktyg och kunskap för att kunna utbilda i totalförsvar. Utbildningen kommer bland annat innehålla workshop-moment där deltagarna arbetar fram en egen utbildning och prövar sitt utbildningsmaterial tillsammans. Efter utbildningen kommer deltagarna att få del av nätverket med andra som genomfört dessa utbildningar samt utbildningsmaterial som FHS samlar på en webbplattform.

Det finns maximalt 20 platser. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att göra ett urval av deltagare om fler än 20 personer anmäler sig till utbildningen. Du som ansöker bör arbeta med totalförsvars- och/eller krisberedskapsfrågor och det är positivt om du i ditt arbete har en roll där du utbildar andra medarbetare i dessa frågor.

Anmäl dig till utbildningen på FHS webbplats Länk till annan webbplats.

Var:
Försvarshögskolan i Stockholm
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
15 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss