INSTÄLLT: Koka marmelad med kvalité till ditt landsbygdsföretag
Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna för att koka marmelad utan tillsatser. Vi kommer att koka marmelad som innehåller bara frukt/bär och socker. Ta vara på trädgårdens och skogens frukt och bär och koka egen marmelad till dina gäster. Vi gör eget pektin av äpple, gelé och provar på att göra citrusmarmelad.
Vi får praktiskt arbeta med att koka marmelad under Monika Naess ledning i hennes produktionskök på Flinkesta. I små kok över öppen låga i koppargryta kommer smaken från bär och frukter till sin rätt. Vi följer kokningen och lär oss bedöma när konsistensen är den önskade. Vi får också lära oss en del om konservering och hållbarhet. Recept och marmeladen som vi har kokat får vi med oss hem.
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen eller livsmedelsverksamhet och är verksam i Uppsala, Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.
Föreläsare
Kursledare är Monika Naess som driver företaget Finesserna i Flinkesta i Sörmland. Monika, som kokat marmelad i 25 år och gör det på heltid sedan 2004, räknas till en av landets främsta sylt- och marmeladkokare. För Monika betyder smaken, hantverket och ekologi allt.
Praktisk information
Datum och tid
Torsdag 11 april klockan 9.30-16.00.
Plats
Flinkesta, Ekenäs Flen
Fika/mat
Fika och lunch ingår i kursen.
Kostnad
500 kronor exklusive moms, faktureras i efterhand. Fika, lunch och kursmaterial ingår.
- Var:
- Flinkesta, Flen
- Kostnad:
- 500 kr exklusive moms, faktureras i efterhand. Fika, lunch och kursmaterial ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 13 mar 2024
Kontakt
-
Kerstin Bjäresten Osmark
Projektledare
E-post till Kerstin Bjäresten Osmark
Telefon 010-2249411