De senaste veckornas angrepp på får i Sjundareviret

Under veckorna 45 och 46 skedde flera angrepp på får vid en gård i Sjundareviret. Nedan finns en sammanställning över angreppen.

9–10 november: Länsstyrelsens personal besiktigade ett lamm som dödades av varg natten till måndagen den 9 november. Ytterligare ett angrepp inträffade natten till tisdagen den 10 november på samma gård, en tacka dödades. En tacka avlivades även på tisdagen på grund av en tidigare skada.

8 november: Under söndagen konstaterade Länsstyrelsens personal att ytterligare lamm dödats på den angreppsdrabbade gården. Vid Länsstyrelsens besiktning fann man ett lamm som tros vara dödat natten mellan lördag och söndag samt kvarlevor från ytterligare två lamm som dödats av rovdjur något dygn tidigare. En tacka som fått en skada i samband med angreppet den 4 november avlivas.

 – Vi har nu satt upp ljudskrämmor och skiljegrindar kommer att sättas upp, så att djurägaren snabbt ska kunna stalla upp de kvarvarande fåren, säger Länsstyrelsens rovdjurshandläggare Arne Söderberg.   

5 november: Ännu ett lamm rivet i närliggande hage natten mellan onsdag och torsdag.  

4 november: Under natten till onsdagen ägde ännu ett angrepp på får rum vid gården i södra länsdelen. Två lamm dödades och två tackor fick avlivas som följd av angreppet.