Konferens: Storstadsnatur – naturen som tillväxtfaktor

Är naturen en samhällsekonomisk tillgång som går att mäta i pengar? Gör den oss rikare också materiellt?

Det och många andra frågor behandlas på konferensen ”Storstadsnatur – naturen som tillväxtfaktor i Stockholmsregionen” 23 februari.
Stockholms skärgård, en ovärderlig resurs?

Det är uppenbart att frågan om naturen som turistmagnet, välfärdsfaktor och en källa till materiell rikedom engagerar när nästan 200 deltagare väntas till konferensen Storstadsnatur – naturen som tillväxtfaktor  på torsdag.  

– Det är fantastiskt roligt att intresset är så stort, det är i stort sett fullsatt,  säger Björn Carlberg på Länsstyrelsens enhet för naturvård.  

Snöig kardvädd

Konferensen kommer bland annat att avhandla frågor som:  

”Stockholms natur på världskartan”, ”Ekonomisk värdering av storstadsnatur”, ”Skärgården som en del av Stockholmsregionens varumärke” och ”Naturen från ett kommunalt utvecklingsperspektiv”.  

Talar gör bland andra Lena Nyberg (VD för Skärgårdsstiftelsen), Alexander Ståhle (forskare på KTH) och Gustav Andersson (miljö- och skärgårdslandstingsråd, Stockholms läns landsting).  

Nackareservatet

Konferensen arrangeras av Länsstyrelsen i Stockholms län tillsammans med Tillväxt, miljö och regionplanering vid Stockholms läns landsting.  

Tid: Torsdag 23 februari kl 09.00–16.00.  

Plats: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm.

>>Mer information.