Besöksinformation Norra Järvafältet

De naturreservat som ingår i området är Östra Järvafältet i Sollentuna kommun, Hansta i Stockholms kommun, Västra Järvafältet och Molnsättra i Järfälla kommun (totalt 1938 hektar landarea).

Många av vägarna i området går att ta sig fram på för den som är rullstolsburen. För den som rider finns särskilda ridstigar. Getholmen i Översjön är fågelskyddsområde med landstigningsförbud mellan 15 april och 30 juni.

I Floras trädgård vid Väsby gård visas många av de vilda växter som finns i kulturlandskapet på Norra Järvafältet.

För mer information om raststugor, kaféer, grillplatser, aktiviteter med mera kontakta Sollentuna kommun, telefon 08-96 43 70, Järfälla kommun, telefon 08-580 285 00, Kista stadsdelsförvaltning i Stockholm, telefon 08-508 010 00.

Vägbeskrivning

Till Norra Järvafältet tar man sig lätt till fots eller med cykel. Det ligger många pendeltågs- och tunnelbanestationer runt fältet, ofta på gångavstånd. Huvudentréer in i området är Säby gård i Järfälla, Bögs gård i Sollentuna och Hägerstalund norr om Akalla.

Flera busslinjer passerar Järvafältet, se Stockholms lokaltrafik, sl.se.
Spånga station till tunnelbanan i Kista centrum, från Norrvikens station mot Viby, från Kallhälls station och Jakobsbergs station och från Kallhälls station mot Ängsjö friluftsgård, hållplats Molnsättra. Det finns många infartsparkeringar (se karta). Inne i området är biltrafik förbjuden.