Naturum Stendörren

Naturum är ett centrum för besökare i ett naturområde och i Sverige finns idag ett trettiotal naturum. I Södermanlands län finns naturum Stendörren där en ny permanent utställning invigdes den 1 maj!Bild på naturum Stendörren. Foto: Länsstsyrelsen i Södermanlands län

Ny utställning i naturum 2016
Söndagen den 1 maj invigdes naturum Stendörrens nya permanenta utställning som har tagit form under vintern. Efter musikmingel och invigningstal av landshövding Liselott Hagberg öppnade naturum portarna för säsongen.

I den nya utställningen får nyfikna i alla åldrar bekanta sig med det hemlighetsfulla livet under ytan i Östersjön, fördjupa sig i människans relation till Östersjön då och nu och lära sig om de miljöutmaningar som vi står inför i dag. Här utmanas du i din kunskap om Östersjön och i din roll i Östersjöns ekosystem. 

Sommarens program
Under sommaren anordnar vi guidningar, föreläsningar och barnaktiviteter. Ladda gärna ner vårt Sommarprogram 2016 som pdf.

Titta gärna in på vår facebooksida
facebookloggo

Öppettider:

Naturum är öppet maj - september. Fri entré

Maj: 12-16 vardagar, 10-17 helger (OBS 1 maj 14:30-17) 
Juni-Augusti: 10-18 dagligen
September: 12-16 vardagar, 10-17 helger

Övrig tid under maj-september kan vi öppna för grupper efter överenskommelse.

Sommar på Stendörren

Länsstyrelsen i Södermanlands län förvaltar naturum Stendörren som ligger i Stendörrens naturreservat vid Östersjöns strand.  I naturum kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria genom utställningar, guidningar och andra aktiviteter.  Vi tar också emot skolklasser och grupper för guidning i reservatet. Kontakta naturum för prisuppgifter och bokning.

Skyltad vandringsled

Det finns en skyltad vandringsled (Upplevelseleden) som bjuder på både intressanta kunskaper och spännande upplevelser! Leden ingår i Sörmlands museums utställning "Historien i Sörmland".

Hyr stuga i skärgården

Genom naturum kan du boka stugor på Ekholmen, Krampö. För att boka stuga, ring naturum Stendörren och tala in namn och telefonnummer på telefonsvararen. 

 

Kontakta naturum Stendörren

Telefon: 0155-26 31 80

Skicka e-post till naturum Stendörren

 

 Content Editor

 

 

Information in English

Information auf Deutsch

Hitta till Stendörrens naturreservat

Stendörren är beläget vid kusten mellan Nyköping och Trosa.

Buss 554 från Nyköping eller Trosa stannar vid Stendörren. Efter en promenad på ca 4 km är du framme i reservatet.

Från E4:an tag av vid Vagnhärad eller Tystberga och kör väg 219 mot Studsvik/Stendörren.

Länk till mer information om Stendörrens naturreservat.

Karta till Stendörrens naturreservat.

 

Naturum

Det är Naturvårdsverket som äger varumärket naturum. Mer information om naturum i allmänhet och andra naturum i landet hittar du här