Nya arrendatorer Rågö

Länsstyrelsen har utsett nya arrendatorer till naturreservatet Rågö. De nya arrendatorerna är Marie Holst och Daniel Johansson från Nyköping.
Foto på de nya arrendatorerna på Rågö.

De nya arrendatorerna ska bosätta sig på ön och sköta odlingslandskapen med betesdjur, vallodling och slåtter. Att främja friluftslivet och få igång en besöksverksamhet är också viktiga näringsgrenar för arrendatorerna att arbeta med. Avtalet är på 5 år och arrendatorerna tillträder den 14 mars 2014.

Här presenterar Daniel och Marie sig själva:

"Hej! Våra namn är Daniel Johansson och Marie Holst och vi är de nya arrendatorerna på Rågö. Vi är verkligen jätteglada över att ha fått den här möjligheten och ser fram emot att flytta ut och bli öbor!

Daniel jobbar på NCC som lastmaskinsförare, Marie är i grunden skogsekonom men har sadlat om och arbetar idag på sina föräldrars lantbruk. Vi båda kommer att fortsätta med dessa jobb parallellt med sysslorna på Rågö.

Vi kommer i huvudsak att ha får ute på Rågö, vi har idag en besättning med värmlandsfår som följer med och som ska utökas. Under betesperioden kommer även nötdjur att lånas in. På Rågö kommer vi att bedriva lantbruk, hyra ut de små stugorna som finns samt jobba för att fler människor upptäcker Rågö och besöker oss över dagen. Det kommer exempelvis att finnas roddbåtar vid bryggan på fastlandet som kan hyras för en billig peng så att man kan ta sig ut på ön. Rågö är en riktig liten pärla som vi hoppas att fler ska upptäcka och njuta av!"

Här når ni oss:

Marie Holst

Tel: 070-300 34 22 E-post: marie_a_h@hotmail.com

Daniel Johansson

Tel: 070-23 52 175 E-post: danielenduro@hotmail.com