Historisk ljudvandring mitt i Malmö

Här kan du lära dig mer om de historiska byggnaderna i Malmö och samtidigt göra en härlig promenad.

Ladda hem våra MP3-filer i den MP3-spelare och låt länsantikvarie Thomas Romberg guida dig längs centrala Malmös historiska sevärdheter. Inspelningen gjordes under hösten 2008 av Fredrik Emmerfors. Om du inte kan gå runt i Malmö men har tillgång till ljud på din dator, lyssna då direkt från webben och titta på flygfotobilderna på byggnaderna när du klickar på länken ovanför MP3-spelaren (se länkarna till höger ovanför ljudspelarna). 

Ljudtur i Malmö

Starta ljudet genom att klicka på pilen under "Lyssna på vandringen" till höger. Se bygganden genom att klicka på stationslänken ovanför ljudspelaren. Du kan se rutten på kartan som finns i länklistan till höger. Ljudvandringen tar drygt en timme. Ljudfilerna kan tyvärr krångla i Mozilla Firefox -webbläsare men vi arbetar med en lösning. Ovanför varje ljudspelare finns det en länk som leder till en bild av den aktuella platsen.

 

Jörgen Kocks hus

Jörgen Kocks hus
Foto: Bengt-Göran Petersson

För mer information

Ljudturen är ett försöksprojekt och ett samarbete mellan Info och Kulturmiljösektionen på Länsstyrelsen i Skåne län. . Thomas Romberg ansvarar för innehållet. Jeanette Persson har skapat de tekniska lösningarna. Alla kan nås på 040- 25 20 00. Den ljudtekniska produktionen genomfördes av konsult Fredrik Emmerfors, tel: 0730- 23 01 15.