Naturguiden

Naturguiden är en sammanställning av 215 intressanta naturområden runt om i Skåne, som är värda ett besök.

I strukturen till vänster hittar du de skånska kommunerna där du kan leta dig fram till olika intressanta områden. Du kan även söka efter olika områden via den klickbara kartan från länken längst ner på sidan. Ett tredje alternativ är att söka via sökfunktionen längst upp till höger på varje sida.

Texten inleds med en kort beskrivning av kommunen. Du kan under kommunnamnet till vänster välja ett område för att läsa en detaljerad beskrivning av området. Det finns även vackra bilder från områdena, som bl.a. Per Blomberg har fotograferat. Längst ner på sidan finns en kort vägbeskrivning till området och på varje sida finns möjlighet att öppna ett kartfönster med ”Se området på karta” för att visa objektets geografiska läge. Under ”Läs mer” till höger finner du en mer information om kommunen området ligger i, samt en länk till Skånetrafikens webbplats.

Mölla med rapsfält i förgrunden.

Har du ytterligare förslag på naturområden, som du tycker ska vara med i Naturguiden, så kan du skicka in förslaget till e-postadressen nedan så kanske det också kommer med.

Kontakta via e-brev

 

Se på karta

/skane/SiteCollectionImages/sv/manniska-och-samhalle/jamstalldhet/vald-i-nara-relationer/samverkan/sepakarta.jpg

Naturguiden

 

Tillgänglighets-anpassade utflyktsmål

Tips för dig som har svårt att gå eller har barnvagn