Jobba hos oss

På Länsstyrelsen Skåne är vi nördiga, engagerade och vill det bästa för Skåne. Genom vårt arbete har vi stort inflytande över mycket som sker i regionen. Det är så vi skapar samhällsnytta.

Vi är nördiga

Vi har massor med kunskap om det mesta och det är vi stolta över! Vi nördar gärna om våra frågor och använder våra specialkunskaper för att utföra vårt uppdrag på bästa sätt– att skapa samhällsnytta i Skåne.

Vår podcast Nörderiet är en hyllning till specialintresset och detaljkunskapen. Här fördjupar sig medarbetare i det de kan bäst och delar med sig av sina kunskaper.

Du kan lyssna på Nörderiet här.

Vi bryr oss

Vi har ett stort engagemang för våra frågor och vår drivkraft genomsyrar hela verksamheten. Tillsammans tar vi ansvar för samhällsbygget, skyddar miljön och investerar i landsbygden.

I de här filmerna får du veta mer om arbetet på våra olika avdelningar.

Vi påverkar

Vi har inflytande över Skånes utveckling och de beslut vi fattar påverkar framtiden för många människor och företag i Skåne. Vår uppgift är att väga samman perspektiv, tillföra kunskap i komplexa sammanhang och på så sätt fatta de bästa besluten för Skånes människor, djur och natur.

I våra sociala kanaler kan du följa vad som händer på Länsstyrelsen Skåne. 

www.facebook.com/lansstyrelsenskane

www.twitter.com/lstskane 

www.instagram.com/lstskane

Examensarbete och praktik

Examensarbete

Ange gärna i din intresseanmälan vad du vill skriva om och hur det bidrar till vår verksamhet. 

Gör intresseanmälan för examensarbete här.

Praktik

Skriv i din intresseanmälan inom vilket område du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan för att se vilka områden vi arbetar med. Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet, din högskola eller genom Arbetsförmedlingen, ange i din intresseanmälan om du är berättigad försäkring.

Gör intresseanmälan till praktik här.

Vi kontaktar dig om vi kan erbjuda plats

Om vi har möjlighet att erbjuda dig att skriva ditt examensarbete eller en praktikplats så hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.