Nyheter 

Urval: Om Länsstyrelsen, Vårt uppdragRensa urval
Din sökning gav 23 träffar
 • Bolagsverket tar över länsstyrelsens uppgifter om revisorer och särskilda granskare

  2013-10-31

  Från och med den 1 november flyttas länsstyrelsens ärenden gällande revisorer och särskilda granskare över till Bolagsverket.

 • Lyckad riksdagsprao på Länsstyrelsen

  2013-09-25

  19 skånska riksdagsledamöter har hittills utnyttjat landshövding Margareta Pålssons erbjudande om praktik på Länsstyrelsen Skåne. Deras erfarenheter diskuteras i morgon vid en middag på Residenset.

 • Riksdagsledamöter erbjuds prao på Länsstyrelsen Skåne

  Bild på Margareta Pålsson
  2013-04-08

  Länsstyrelsen Skåne ger de skånska riksdagsledamöterna möjlighet att praktisera på myndigheten. Landshövding Margareta Pålsson framförde erbjudandet i dag när ledamöterna besökte Residenset i Malmö.

 • Stefan Attefall diskuterar bostadssituationen i Skåne

  bild på attefall
  2013-01-23

  Imorgon, torsdag, besöker civil- och bostadsminister Stefan Attefall Länsstyrelsen Skåne. Under besöket ligger fokus på bostadssituationen i länet och under eftermiddagen besöker ministern tillsammans...

 • Länsstyrelsen i Skåne län får ett större nationellt ansvar

  bild på attefall
  2012-02-22

  Riksdagen har beslutat om lagändringar som innebär att tretton olika ärendeområden från och med den första juli kommer att handläggas av endast sju olika länsstyrelser, däribland Skåne.

 • Regeringskansliet utvärderar Länsstyrelsen

  bild på attefall
  2011-04-19

  Regeringskansliet har gjort en utvärdering av länsstyrelsernas arbete under 2010. Länsstyrelsen i Skåne län återrapporterade 26 uppdrag i sin årsredovisning. 15 av uppdragen får väl godkänt, tio får godkänt och för ett uppdrag bedöms informationen som bristfällig.

 • Ny ordförande för Miljöprövningsdelegationen

  bild på attefall
  2011-04-01 Pressmeddelande:

  Ann Westerdahl tar över som ordförande för Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen i Skåne län. Ann Westerdahl tillträder i dag och har förordnats av regeringen.

 • Yttrande till Arbetsmiljöverket

  bild på attefall
  2011-02-28 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen lämnar idag ett yttrande till Arbetsmiljöverket. Det avser Arbetsmiljöverkets underrättelse om situationen på djurskydds- och veterinärenheten.

 • Bra bemötande med sämre tillgänglighet på Länsstyrelsen

  bild på attefall
  2011-01-18 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsens personal ger ett bra bemötande, gör rättvisa bedömningar och är öppen för dialog. Däremot behöver myndigheten förbättra sin tillgänglighet inom vissa områden. Det visar en brukarundersökning som Länsstyrelsen i Skåne län har genomfört under senare delen av 2010.

 • Lång färd mot Citytunneln i Malmö – invigning på lördag

  bild på attefall
  2010-12-03

  Det första spadtaget togs den 8 mars 2005 men processen inleddes långt innan dess. Redan i 1990 års översiktsplan för Malmö föreslås att södra stambanan ska gå ända till Öresundsbron. Och 1994 klargjorde en statlig utredning förutsättningarna för en citytunnel i Malmö.

 • Dokumentation om djur vid Tamarin djurpark begärs in

  bild på attefall
  2010-10-13 Pressmeddelande:

  Nu begär Länsstyrelsen i Skåne län in kompletterande dokumentation från Tamarin djurpark i Bjuvs kommun. Efter genomgång av materialet som hämtades in vid tillsynen den 16 september, har det visat sig att dokumentationen av vissa tillståndspliktiga djur är bristfällig.

 • HM Dronning Margrethe och prins Henrik besökte Ven

  Dronning Margrethe med barn
  2010-09-13

  HM Dronning Margrethe och prins Henrik gjorde på måndagen ett privat besök på Ven. Under dagen guidades regentparet runt på ön. Nämndemansgården, Sankt Ibbs kyrka, Tycho Brahe-minnena ingick i turen s...

 • En miljon kronor till skånska skolor för  öresundsintegration

  cristinahusmarkpehrsson.jpg
  2010-09-08 Pressmeddelande:

  [PRESSMEDDELANDE] Skånska skolor får en miljon kronor för att genomföra projekt tillsammans med danska partnerskolor i Öresundsregionen. Det meddelade nordenminister Cristina Husmark Pehrsson i samba...

 • Cristina Husmark Pehrsson besöker Geijerskolan i Malmö

  cristinahusmarkpehrsson.jpg
  2010-09-07 Pressmeddelande:

  Onsdagen den 8 september besöker den nordiska samarbetsministern Cristina Husmark Pehrsson en förskoleklass i Geijerskolan i Limhamn som för tillfället har undervisning med öresundstema. På plats kommer ministern att berätta om en ny satsning som ska stärka integrationen i Öresundsregionen.

 • Välbesökt seminarium om penningtvätt i Almedalen

  Bild160.jpg
  2010-07-08

  Ett femtiotal deltagare samlades till Länsstyrelsen i Skånes seminarium om penningtvätt, som hölls i Almedalen igår, onsdag. Jurist Stefan Fristedt var en av talarna, och han lyfte fram Länsstyrelsens...

 • Politikerveckan i Almedalen 4-10 juli Länsstyrelsen inbjuder till seminarier

  Bild160.jpg
  2010-07-01 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen i Skåne län deltar i politikerveckan i Almedalen. Seminarier om integration av nyanlända svenskar på arbetsmarknaden respektive om penningtvätt anordnas i Visby 5 respektive 7 juli. Bägge seminarierna tar upp aktuella ämnen i det svenska samhället, och visar på hur Länsstyrelsen arbeta...

 • Tidplan för förbättringar inom djurskyddet fastslagen

  Bild160.jpg
  2010-05-28 Pressmeddelande:

  Länsöverdirektör Björn Risinger har fått i uppdrag att senast den 20 juni 2010 utforma de beslut, uppdrag och andra åtgärder som behövs för att förbättra djurskyddet i linje med internrevisionens rekommendationer.

 • Djurskyddet i Skåne - internrevisorn efterlyser fler planerade kontroller

  Bild160.jpg
  2010-05-24 Pressmeddelande:

  Fler planerade kontroller hos djurägare bör göras och arbetsorganisationen bör ses över. Det är några av rekommendationerna i den granskningsrapport som internrevisionen vid Länsstyrelsen i Skåne län idag presenterade för djurskydds- och veterinärenheten.

 • Ola Svensson tf chef för djurskydds- och veterinärenheten

  Bild160.jpg
  2010-05-12 Pressmeddelande:

  Ola Svensson blir tillförordnad chef för djurskydds- och veterinärenheten under ordinarie chefen, Lotta Bergs, rehabiliteringsperiod.

 • Ny chef på Samhällsbyggnadsavdelningen

  Kajsa Palo
  2010-02-01

  Den 1 februari tillträder Kajsa Palo tjänsten som chef för Samhällsbyggnadsavdelningen på Länsstyrelsen. Hon efterträder Ola Fischer, som går i pension. Med över tjugo års erfarenhet av samhällsplaner...